Europa is goed voor 169 gokwaarschuwingen in GLMS Q3-update

Home » Europa is goed voor 169 gokwaarschuwingen in GLMS Q3-update

Het Global Lottery Monitoring System (GLMS) heeft in het derde kwartaal van 2021 358 verdachte waarschuwingen voor sportweddenschappen geïdentificeerd, waarbij Europa verantwoordelijk is voor de meeste waarschuwingen.

Bij de publicatie van de Q3-update meldde de GLMS dat het was gewaarschuwd voor 169 gevallen van verdachte gokactiviteiten in Europa een trend die eerder dit jaar werd aangetoond in het rapport over het eerste kwartaal van 2021 – gevolgd door 79 in Azië, 62 in Zuid-Amerika, 21 in Noord-Amerika.

Amerika en 17 in Afrika, in totaal zijn er 26 notificaties en alerts verstuurd naar de internationale partners van GLMS, evenals acht integriteitsrapporten, waarvan 12 naar FIFA, 10 naar UEFA en negen naar andere organisaties.

Van de 358 gevallen waarvoor de instantie werd gewaarschuwd, waren er 272 pre-match weddenschappen, 66 waren post-match en 20 waren in het spel, terwijl 186 werden geclassificeerd als groene meldingen, wat volgens GLMS nuttig kan zijn voor het volgen van trends.

De organisatie beschrijft haar doelstelling om te strijden tegen matchfixing en de bescherming van sportintegriteit en waarden door samen te werken met publieke en private belanghebbenden wereldwijd en benadrukte een aantal partnerschappen en optredens gedurende het kwartaal, waaronder deelname aan twee SBC Summit-evenementen en deelname aan de FIFA Global Integrity Workshop.

We hebben de manier waarop onze waarschuwingen en monitoring werken uitgelegd aan sport en wetshandhavings partners binnen onze partnerprojecten, Integrisport Next, Integriball en KCOOS+ en hebben met onze monitoringactiviteiten bijgedragen aan het werk van de Groep van Kopenhagen van de Raad van Europa, , zegt de organisatie in het rapport.

Operationeel hebben we onze tweede interne werkgroepactiviteit van de zomer, de Tokyo Games, uitgevoerd en hadden we dagelijkse interacties en contacten met het Internationaal Olympisch Comité, om samen met onze respectieve leden en NOC’s te werken aan een veilige competitie.

De GLMS benadrukte met name het recente SBC Summit Barcelona-evenement, waarin leden, waaronder Sporting Solutions, SISAL en La Française des Jeux, in verschillende panels aanwezig waren.

Eerder dit jaar verscheen GLMS-president Ludovico Calvi op de SBC Digital Italia-conferentie, waar hij een gesprek leidde tussen belangrijke figuren uit de industrie over de inspanningen van de Italiaanse autoriteiten om matchfixing tegen te gaan.

Calvi richtte zich tot belanghebbenden in de update en zei: Gedurende de afgelopen 3 maanden is het GLMS-team extreem druk geweest met alle grote sportcompetities zoals Euro 2020, Copa America 2020 en de Olympische Spelen in Tokio die veel aandacht hebben gekregen.

Het begin van het nieuwe sportseizoen en de verschillende competities hebben ook de middelen van onze integriteit hubs zwaar belast, gezien de aard van zo’n zeer gecomprimeerd sportjaar.

Bovendien hebben de afwezigheid van atleten van wedstrijden als gevolg van COVID-gevallen in het hele sportecosysteem en de talloze strikte protocollen die door alle regeringen zijn geïmplementeerd, extra monitoringactiviteiten gecreëerd voor onze collega’s in de GLMS Hubs.

Ten slotte bood de organisatie ook een uitsplitsing van Q3 2021 vanuit een sportief perspectief, met in totaal 290 waarschuwingen die door voetbal werden gegenereerd, terwijl de rest was verspreid over esports op 29, basketbal op 18, tennis op 17, American football op twee en ten slotte handbal en ijshockey met elk één alarm.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.