Eurosport krijgt boete en verbod wegens overtreding van regels voor gokadvertenties in Finland

Home » Eurosport krijgt boete en verbod wegens overtreding van regels voor gokadvertenties in Finland

De sportzender heeft een boete van € 800.000 gekregen voor het adverteren van gokdiensten in Finland gedurende meerdere jaren.

Finland, het omroepnetwerk Eurosport heeft een boete van € 800.000 gekregen en mag gedurende drie maanden geen gokadvertenties vertonen nadat werd vastgesteld dat het de advertentieregels voor meerdere jaren had overtreden.

De nationale politieraad van Finland ontdekte dat Eurosport 1 tijdens de reclameblokken advertenties voor gokdiensten in Finland had uitgezonden.

Eurosport 1 bleek jarenlang gokadvertenties in de Finse taal en met Finse bankgegevens als authenticatie-optie te hebben weergegeven.

Als zodanig overtrad het Finlands verbod op buitenlandse kansspelexploitanten die reclame maken voor Finse spelers.

De omroep mag al drie maanden geen gokadvertenties vertonen, Anna-Emilia Sirén, senior adviseur van de politieraad, zei: Het toezichtproces in overeenstemming met onze wetgeving geeft bedrijven de mogelijkheid om hun activiteiten te wijzigen en hun mening te laten horen.

Als autoriteit houden wij rekening met de mening van de andere partij, maar verbieden wij indien nodig de activiteit die wij als onrechtmatig beschouwen.

De marketing van gokdiensten is strikt gereguleerd in de Loterijwet om consumenten te beschermen tegen de schade die door gokken wordt veroorzaakt.

Grensoverschrijdende marketing van kansspelen, in strijd met de Lotteries Act, heeft tot doel het gokken te vergroten en belemmert het bereiken van de doelen die gesteld zijn aan het Finse kansspelsysteem.

Finland handhaaft een monopolistische gokmarkt, waarbij het door de staat gecontroleerde Veikkaus de enige operator is die aan klanten in het land mag verkopen.

Veikkaus heeft te maken gehad met een terugval in de verkoop als gevolg van de Covid-19-pandemie en de eigen vermindering van het aantal speelautomaten.

De Finse regering heeft voorstellen ingediend voor een herziening van de Finse Lottery Act om nog meer controles op gokken in te voeren.

Het wetsvoorstel stelt een verbod voor op het adverteren van gokautomaten en vereist dat spelers hun identiteit verifiëren voor alle gokproducten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.