Premier League-club Everton heeft vooruitgang geboekt met de ontwikkeling van zijn nieuwe stadion in de haven van Liverpool.

De bouw van de locatie met een capaciteit van 52.888 zal naar verwachting £ 500 miljoen kosten, naast een stimulans voor de lokale economie van Liverpool van £ 1,3 miljard, en zal 15.000 banen opleveren voor inwoners.

Gisteren vond een officiële ceremonie plaats, waarbij een graafmachine van het merk Everton betrokken was, om het begin van het driejarige project een kickstart te geven, met voorbereidende werkzaamheden die eind juli beginnen.

Bill Kenwright, voorzitter van Everton, merkte op: Dit is een gedenkwaardige dag.

Eentje waar we allemaal op hebben gewacht. Nu het werk is begonnen, kunnen we allemaal kijken naar ons prachtige huis zoals het tot leven komt.

Over een paar jaar nemen we natuurlijk het dierbaarste afscheid dat je je kunt voorstellen van ons geliefde huis in Goodison Park.

Die droevige dag zal gemakkelijker worden gemaakt omdat we weten dat we naar een verbazingwekkend nieuw stadion gaan dat onze fans en hun kinderen – en hun kinderen – het soort vreugde zal brengen gedurende de volgende eeuw dat we allemaal in Liverpool 4 hebben gedeeld.

Everton’s jacht op een locatie voor zijn nieuwe stadion vindt al 25 jaar plaats nadat toenmalig voorzitter Peter Johnson plannen aankondigde voor een stadion met 60.000 zitplaatsen, wat het begin van het einde markeerde van de ambtstermijn van de Toffees in Goodison Park, dat de club heeft sinds 1892 naar huis geroepen.

De nieuwe locatie aan de oevers van de rivier de Mersey werd begin 2017 gekozen, waarna een bouwplan van 150 weken werd ontwikkeld, waardoor Evertonians tegen het seizoen 2024/25 wedstrijden in het nieuwe stadion kan bijwonen.

De gemeenteraad van Liverpool gaf Everton toestemming om op 23 februari met de bouw te beginnen en in maart werd het definitieve groene licht verkregen, waarna Robert Jenrick, staatssecretaris voor huisvesting, gemeenschappen en lokaal bestuur, besloot om niet in te grijpen’ in de plannen van de club.

Meerderheids en clubaandeelhouder Farhard Moshiri is de belangrijkste fondsenwerver achter het project, terwijl aanvullende financiering afkomstig zal zijn van onderhandse leningen, een klein aantal subsidies en inkomsten die worden gegenereerd uit een sponsorovereenkomst voor stadiontitels met USM.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.