Nu het binnenlandse Europese voetbal net aan de gang is en het besef dat Qatar 2022 hier zal zijn voordat we het weten, graaft Ebbe Groes, – Group CEO bij EveryMatrix, zich in de cruciale kwestie van de winstgevendheid van sportsbooks.

Of het nu gaat om profvoetbal, tafeltennis of FIFA, één aspect van de passie van een sportliefhebber staat altijd boven alles.

Het is niet de vaardigheid van de deelnemers, of het nu Cristiano Ronaldo is die een vrije trap van lange afstand verplettert of een Russische pingpong-expert die een geweldige topspin-backhand uitvoert.

Het is ook niet het sociale, gemeenschappelijke aspect van sport kijken (hoe belangrijk dat ook is).

Wat in alle sporten belangrijker is dan wat dan ook, is wat het echt onderscheidt van ons alledaagse, dagelijkse bestaan: onvoorspelbaarheid.

De mate van variantie in het voorspellen welke deelnemer uiteindelijk zal winnen, verschilt van discipline tot discipline.

In bepaalde sporten zal het betere team op papier vaker wel dan niet zegevieren, terwijl in een minder volwassen evenement als FIFA, wat we over het algemeen schokkende resultaten noemen, vaker voorkomen.

In alle gevallen is het echter onmogelijk om met absolute zekerheid te weten dat de ene partij de andere zal verslaan.

Hoewel dit de kern is van de intrinsieke aantrekkingskracht van sport, betekent dit voor sportboeken dat ongeacht de marges die als buffer worden gebruikt, er altijd hoogte- en dieptepunten zullen zijn voor zowel operators als eindgebruikers.

In financiële rapportages worden de dalen voor sportsbooks ongunstige resultaten genoemd, wat de code is voor zware favorieten die regelmatig bovenaan komen te staan.

In het geval van het recente Euro 2020-toernooi was dit gevaar afgewend.

Vooral de exit van Duitsland, Frankrijk en Portugal in de laatste 16 jaar bracht vreugde in de harten – en winstmarges – van bookmakers over de hele wereld.

Voor ons bij EveryMatrix hadden we zelfs een marge van meer dan 16% op alle weddenschappen op Euro 2020, waarschijnlijk het beste toernooi ooit!

Gelukkig voor operators hoeft de winstgevendheid niet volledig overgeleverd te zijn aan de grillen van sportresultaten in het kader van een modern, aanpasbaar sportsbook-platform.

Het blijft waar dat traditionele markttypes – enkelvoudige home-draw-away, doelen- of puntenmarkten en handicap weddenschappen – de voorkeur genieten van de meeste gokkers.

In een wereld waar entertainment in sportweddenschappen steeds meer naar voren wordt geschoven, is het echter niet langer voldoende om te vertrouwen op het beproefde.

Sportsbooks strijden nu om de aandacht van casual klanten met streamingdiensten en er is een toenemende behoefte om gepersonaliseerde gok mogelijkheden aan te bieden op platforms die naadloos werken op mobiele telefoons en die – cruciaal – grote winstpotentieel bieden.

Door operators een platform te bieden dat voor elk wat wils biedt, inclusief het groeiende aantal klanten dat bediend wil worden met een enorm scala aan markten, inclusief op maat gemaakte proposities, ligt er een kans om superieure resultaten te behalen in termen van omzet.

Op de openingsdag van het Premier League-seizoen bijvoorbeeld ontving het pas gepromoveerde Brentford Arsenal.

De bezoekers begonnen als favorieten en sportsbooks hadden ze natuurlijk ook als zodanig geprijsd.

Ze wisten niet dat de Bees een beroemde 2-0 overwinning boekte.

Maar het begeleiden van eindgebruikers naar aantrekkelijke BetBuilder-weddenschappen met hoge odds – of same game parlays- helpt om extra winst vast te leggen.

De EveryMatrix BetBuilder-technologie stelt klanten die het OddsMatrix-platform gebruiken in staat om op maat gemaakte weddenschappen met hoge kansen te creëren en te plaatsen.

De Brentford-clash op de openingsdag was de enige wedstrijd die plaatsvond in zijn tijdslot, wat de omstandigheden over de euro’s repliceerde, waar meerdere opties in dezelfde game enorm belangrijk werden voor operators.

Niet in de laatste plaats omdat de marge op onze zelfde game-multi’s gemiddeld twee keer zo hoog is als voor traditionele interne markten.

Het is niet zonder enige geamuseerdheid dat ik aankondigingen lees van grote operators die op de trommel slaan dat ze deze functie voor het nieuwe seizoen toevoegen.

We hebben het live sinds mei 2020, te beginnen met voetbal.

We zitten nu op zes sporten en voegen er constant meer aan toe.

En zoals bij al dergelijke innovaties, kost het tijd om de presentatie en wiskunde te verfijnen om het goed te krijgen.

Voor alle nieuwe engagementmethodes die vandaag in gebruik zijn, is het ook belangrijk om de klassiekers niet uit het oog te verliezen.

De BonusEngine van EveryMatrix is ​​bijvoorbeeld een geavanceerd bonussysteem dat kan worden geconfigureerd om klanten Odds Boost en Stake Back-incentives te bieden, die beide een belangrijke rol kunnen spelen bij het belonen van het plaatsen van grotere meervoudige weddenschappen.

Aan sport valt niet te twijfelen, maar het gedrag van de klant kan worden begrepen en gebruikt om win-winscenario’s te creëren voor exploitant en gokker.

Het juiste sportsbook-platform kan evengoed de winstmarge boeien, vermaken en veiligstellen, waardoor operators zich kunnen concentreren op cruciale merkopbouw- en acquisitieactiviteiten.

Dat is een resultaat waar iedereen voorspelbaar blij mee kan zijn, zelfs in de glorieus onvoorspelbare sportwereld.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.