De volledig elektrische raceserie Extreme E heeft de laatste twee races van het seizoen in Brazilië en Argentinië geannuleerd vanwege de escalerende situatie in Zuid-Amerika, aangezien het aantal COVID-19-gevallen blijft toenemen.

Het offroad racekampioenschap zou van 23 tot 24 oktober naar Para, Brazilië reizen voordat het van 11 tot 12 december Patagonië, Argentinië zou bezoeken, maar de twee races zijn nu uitgesteld tot 2022.

Extreme E voegde eraan toe dat vervangende locaties worden overwogen, waarbij de westelijke eilanden van Schotland als alternatief worden geopperd, wat samenviel met de gastheer van de VN-conferentie over klimaatverandering in november door Glasgow.

We hebben de situatie met betrekking tot alle Extreme E-locaties voor 2021 nauwlettend in de gaten gehouden en hebben ervoor gekozen om dit preventieve besluit over racen in Zuid-Amerika dit jaar te nemen, legt Alejandro Agag, oprichter en Chief Executive van Extreme E uit.

Als een nieuwe serie die aan ons openingsseizoen begint, is het onze prioriteit om een ​​evenementenkalender met vijf races te leveren die veilig en verantwoordelijk is voor onze wereldwijde deelnemers, partners en personeel om naar toe te reizen en bij te wonen.

Dit was geen lichtvaardige beslissing, maar de huidige reisadviezen en beperkingen hebben er ook voor gezorgd dat we de racegebieden niet van tevoren hebben kunnen bezoeken om de nodige verkenningsbezoeken te doen die vooral van vitaal belang zijn vanwege de afgelegen aard van onze operaties.

We zullen natuurlijk onze belangrijke her bebossings- en agro -forestry-initiatieven die al goed op gang zijn in de regio blijven ondersteunen dankzij de hulp van Dr. Francisco Olivieira en onze samenwerking met The Nature Conservancy in Brazilië.

We willen ook de lokale autoriteiten in Brazilië en Argentinië bedanken die ons gedurende het hele proces hebben gesteund en we hopen dat we in 2022 kunnen terugkeren.

Twee races in het eerste seizoen van Extreme E hebben al plaatsgevonden waaronder de Desert X Prix in Saoedi-Arabië en de Ocean X Prix in Senegal.

De raceserie, die wordt gehouden op afgelegen locaties over de hele wereld, zal eind augustus naar Groenland reizen voor de Arctic X Prix.

Na het succes van de raceserie kondigde McLaren Racing aan dat het volgend seizoen een team zou inschrijven voor Extreme E na een gedetailleerde evaluatie van het racekampioenschap.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.