De Grand Prix van Singapore in de Formule 1 is voor het tweede achtereenvolgende jaar geannuleerd vanwege bezorgdheid over de veiligheid van COVID-19.

De motorsportserie noemde veiligheids en logistieke zorgen’als de belangrijkste redenen voor het afblazen van de race, die naar verwachting zou plaatsvinden op het Marina Bay Street Circuit als ronde 16 van het kampioenschap van 2021 tussen 1 en 3 oktober.

De Formule 1 heeft echter ‘verschillende opties’ opgesteld voor vervangingen voor de GP van Singapore, waaronder Turkije, China en een tweede Amerikaanse race in plaats daarvan, terwijl het blijft samenwerken met promotors om een ​​weg vooruit te vinden.

Gezien de evoluerende en onvoorspelbare pandemische situatie over de hele wereld, is het een steeds grotere uitdaging geworden om een ​​complex en veelzijdig evenement te organiseren voor tienduizenden lokale en buitenlandse toeschouwers, aldus Colin Syn, plaatsvervangend voorzitter van de race.

We begrijpen dat onze fans uitkeken naar een nieuwe editie van de Formule 1 Grand Prix van Singapore, het evenement voor een tweede jaar annuleren is een ongelooflijk moeilijke beslissing, maar wel een noodzakelijke in het licht van de geldende beperkingen voor live evenementen in Singapore.

De Formule 1 voegde deze maand een race toe in Turkije om Canada te vervangen voordat de Grand Prix helemaal werd afgelast nadat het land op de rode lijst van de Britse regering was gekomen, terwijl China werd uitgesteld van zijn oorspronkelijke slot in april.

Daarnaast kijken de organisatoren naar een tweede race op het Circuit of the Americas in Austin, waar op 24 oktober de Amerikaanse Grand Prix wordt verreden.

Ong Ling Lee, sportdirecteur van de Singapore Tourism Board, merkte op: Sinds 2008 heeft de Formule 1-race voordelen opgeleverd voor zowel Singapore als de Formule 1-franchise, waarbij veel lokale bedrijven actief betrokken zijn bij de voorbereiding en operaties van de race.

We werken nauw samen met de GP van Singapore, de Formule 1 en andere overheidsinstanties om de toekomst van de race te bepalen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.