FC Barcelona heeft een schuld van 1,35 miljard euro gemeld, door clubvoorzitter Joan Laporta omschreven als een zeer zorgwekkende financiële situatie, aangezien hij zijn voorganger Josep Bartomeu de schuld gaf.

Laparto bekritiseerde het voormalige regime van Bartomeu en bekritiseerde zijn voorganger voor een reeks beleidsfouten die ertoe leidden dat Barceolna een vreselijke erfenis ontving onder zijn eigen leiding.

Deze tekortkomingen omvatten het overlaten van dringende reparaties die nodig zijn aan het Camp Nou-stadion, het vooraf ontvangen van 50% van de tv-rechten, het gebruik van een omgekeerde piramide-loonbeleid – met ervaren spelers met lange contracten en nieuwkomers met kortetermijndeals – en het doen van onevenredige betalingen aan tussenpersonen.

Het eerste wat we moesten doen toen we aankwamen, was om een ​​lening van 80 miljoen euro te vragen, omdat we anders de salarissen niet zouden kunnen betalen, legde hij uit.

Het vorige regime zat vol leugens, hij voegde eraan toe: Barcelona heeft een negatief vermogen van € 451 miljoen – het is een verschrikkelijke erfenis.

Wat er is gebeurd, is zeer zorgwekkend, de brief van Bartomeu is een poging om een ​​management te rechtvaardigen dat niet te rechtvaardigen is.

Het is een oefening in wanhoop, zij zijn verantwoordelijk voor alles tot 7 maart.

Ze zullen hun toedoen niet ontlopen, Laporta – die momenteel in zijn tweede termijn als voorzitter van de club dient – heeft ook beweerd dat het vertrek van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain (PSG) voornamelijk het gevolg was van Barceolna’s financiële problemen.

Zijn andere bewering dat een nieuw contract voor de Argentijnse spits de loonsom van de club tot 110% van de jaarlijkse inkomsten van Barcelona zou hebben gebracht, is echter niet geaccepteerd door LaLiga, waarbij de president aanvoerde dat salarissen momenteel 103% van de inkomsten van het team uitmaken 20% tot 25% meer dan andere Spaanse topvluchten.

De president nam ook de tijd om Gerard Pique te bedanken voor de bereidheid van de aanvoerder om de club te helpen voor het akkoord gaan met een loonsverlaging, waardoor Barceolna Memphis Depay en Eric Garcia kon ondertekenen voor de openingszege van het team tegen Real Sociedad, eraan toevoegend dat de club streeft ernaar om Sergio Agüero op dezelfde manier te registreren met andere spelers.

Hij onthulde ook dat Barcelona een lening van 550 miljoen euro heeft afgesloten met een rentevoet van 1,1% ‘om de club te herstructureren’ en te helpen bij het herstellen van de situatie, eraan toevoegend dat het jaren zal duren voordat het team terugkeert naar een stabiel financieel positie.

De situatie is dramatisch, maar we hebben goed nieuws, vervolgde de president.

Het strategisch plan gebaseerd op onze geloofwaardigheid en ervaring, op de troeven die Barca heeft, maakt deze situatie tijdelijk.

Ik denk dat de economie van de club over een paar jaar gezond zal zijn, we zijn helemaal niet bang, we zijn zeer gemotiveerd en positief en het moreel is hoog.

Het is een grote uitdaging, maar we zijn in staat om het te overwinnen, ik zou alle Barça-fans en de hele club willen oproepen om zich te verenigen.

Met voetbal en eenheid ben ik ervan overtuigd dat dit tijdperk vol succes zal zijn.

Ondanks de financiële problemen blijft Barcelona – samen met de rivalen Real Madrid van Athletic Bilbao en El Clasico – gekant tegen de investering van CVC van € 2,7 miljard in LaLiga in ruil voor een belang van 10% in de competitie.

De tegenstand van de club betekent dat het niet kan profiteren van de CVC-financiering, maar geen deel van zijn toekomstige inkomsten uit mediarechten hoeft af te staan ​​vanwege een drop-out-clausule.

Bovendien blijft het team zich ook inzetten voor het afgescheiden European Super League (ESL)- project, naast Real Madrid en Juventus, en voegt het zich bij de andere twee teams in het veroordelen van aanhoudende dwang van de UEFA, die een disciplinaire procedure tegen het trio heeft gestart.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.