FC Barcelona stelt een lening van € 500 miljoen door Goldman Sachs veilig

Home » FC Barcelona stelt een lening van € 500 miljoen door Goldman Sachs veilig

FC Barcelona heeft een lening van € 500 miljoen van de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs afgerond om de financiële last van de COVID-19-pandemie voor de LaLiga – reuzen te verlichten, aldus de Catalaanse krant L’Esportiu.

Volgens het rapport zal Barcelona onmiddellijk € 100 miljoen van de lening krijgen om contractuele verplichtingen aan te vullen zoals de lonen van spelers voordat het LaLiga – seizoen 2020/21 op 30 juni ten einde loopt.

Clubbronnen vertelden naar verluidt ook het dagblad dat de voorwaarden van de lening, die dinsdag werd ontvangen, ‘veel beter waren dan welke bank dan ook zou kunnen bieden waarbij de Amerikaanse bankier al betrokken was bij het 30-jarige financieringsplan om het Espai Barça-stadion te betalen voor het renovatie project.

Dit krediet zal de club lucht en stabiliteit geven, we kunnen dit seizoen en volgend seizoen kalm zijn voegde ze eraan toe.

We hebben gekeken naar wat het worstcase scenario zou kunnen zijn dat fans het hele seizoen het stadion niet betreden toch kunnen we na deze operatie kalm zijn.

Nu de schulden van de club naar verluidt € 1,173 miljard bedragen heeft de nieuw aangestelde president van Barcelona ​​Joan Laporta, opdracht gegeven tot een audit van de financiën van de club, zoals gebruikelijk is wanneer een nieuwe leidersgroep het roer overneemt.

Ondanks de geldproblemen van Barcelona, ​​verdreef de Spaanse club rivaal Real Madrid als ’s werelds meest waardevolle voetbalclub, volgens de lijst van Forbes terwijl de ploeg ook de leiding nam in de Football Money League van Deloitte.

Over het geheel genomen werd geschat dat LaLiga-clubs meer dan € 2 miljard aan totale inkomsten verloren tijdens de seizoenen 2019/20 en 2020/21 volgens een beoordeling uitgevoerd door PricewaterhouseCoopers (PwC).

Barcelona is samen met Real Madrid en Juventus uit de Serie A een van de drie clubs die overblijven in de Europese Super League (ESL) nadat de terugtrekking van de ‘big six’ de plannen uiteindelijk teniet deed.

In haar eerste verklaring bevestigde de ESL dat gevonden clubs € 3,5 miljard zouden ontvangen uitsluitend om hun investeringsplannen voor infrastructuur te ondersteunen en om de impact van de COVID pandemie voor teams zoals Barcelona te compenseren.

Meer recentelijk werden de overgebleven clubs geconfronteerd met de ondraaglijke druk en bedreigingen die op hen werden uitgeoefend om de voorstellen af ​​te zien nadat de UEFA en de FIFA, samen met individuele competities begonnen waren met het opzetten van structuren om te voorkomen dat clubs zouden breken om zich aan te sluiten van onafhankelijke toernooien.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.