FIFA bereidt zich voor op handen bij dreigende rechtszaak van agenten over nieuwe regelgeving

Home » FIFA bereidt zich voor op handen bij dreigende rechtszaak van agenten over nieuwe regelgeving

Voetbalagenten bereiden naar verluidt een rechtszaak tegen de FIFA voor over de nieuwe 3% -limiet op commissiekosten die afgelopen oktober zijn geïntroduceerd.

De rechtszaak van meerdere miljoenen ponden beweert dat agenten aanzienlijke provisiekosten hebben verloren vanwege de limiet van 3%, die momenteel is opgeschort bij de opening van de transferperiode van januari.

Dit volgt op de privé-arbitrage van afgelopen november, waar tal van in het Verenigd Koninkrijk gevestigde voetbalagenten erin geslaagd waren de plannen van de Football Association (FA) te blokkeren om de nieuwe verordeningen in te voeren en nu zullen worden gehoord in het Europees Hof van Justitie.

Nu de FIFA nu ervoor kiest om de implementatie van de 3% agent-plafond voor de transferperiode van januari te stoppen, geloven agenten nog steeds dat ze ten onrechte zijn bestraft door de uitspraak en proberen ze fondsen terug te vorderen die ze hebben gemist.

Een agent vertelde de Daily Mail dat de nieuwe regelgeving onwettaardig is, wat zich heeft vertaald in een enorme winstderving.

Het toepassen van een onwettige limiet voor het afgelopen jaar heeft ertoe geleid dat veel agentschappen drie procent commissietarieven hebben ingevoegd in hun contracten met spelers, wat zich vertaalt als een enorm verlies aan inkomsten.

Sommigen van ons hebben ook klanten verloren. Er zal een enorme rechtszaak tegen de FIFA komen om de verloren inkomsten terug te winnen.

FIFA kondigde de introductie van de 3%-limiet afgelopen januari aan en bevestigde de implementatie ervan in oktober 2023, omdat agenten zullen worden afgetopt door het cijfer van een van hun klanten gecontracteerd salaris, met als doel de waargenomen groeiende energieagenten op de transfermarkt te stoppen.

De nieuwe regelgeving bepaalt ook dat agenten al hun vergoedingen aan een salaris van een klant moeten maken en verbiedt elke opname van een agent die zowel een speler als een club in onderhandelingen vertegenwoordigt.

Als gevolg hiervan hebben agenten niet alleen hun ontsteltenis uitgesproken over het verliezen van aanzienlijke sommen geld, maar ook hun bezorgdheid geuit over het verlies van klanten aan de onzekerheid van de regelgeving en welke wijzigingen kunnen inhouden.

De nieuwe regels zijn voorlopig stopgezet, omdat het wereldvoetbalorgaan van mening is dat dit zal bijdragen tot het behoud van de stabiliteit op de transfermarkt voordat een op handen zijnde beslissing wordt genomen door het Europees Hof van Justitie.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.