FIFA’s plannen voor toernooi-uitbreiding stuitten op terugslag door bonden en clubs

Home » FIFA’s plannen voor toernooi-uitbreiding stuitten op terugslag door bonden en clubs

De FIFA is bekritiseerd vanwege plannen voor de uitbreiding van de internationale en clubwereldbekers, na bezorgdheid over een toch al overvolle speellijst voor top clubs.

De plannen voor het komende toernooi, dat plaatsvindt in Canada, de VS en Mexico, betekenen dat er 48 teams zullen zijn, tegenover 32 in de vorige competitie.

Als gevolg van de uitbreiding zal er een extra knock-outwedstrijd zijn voordat teams de kwartfinales bereiken het bestuursorgaan onderstreept haar ambities om voetbal wereldwijd te verspreiden naar een breder publiek.

Om het vuur van de managers verder aan te wakkeren, heeft het bestuursorgaan ook plannen opgesteld voor de groei van de Club World Cup, die zou kunnen toenemen tot 32 teams en volgens de laatste plannen zal Europa vanaf 2025 12 plaatsen in het toernooi innemen – die zouden worden beoordeeld op basis van een clubranglijst systeem.

Het toernooi zou echter maar om de vier jaar plaatsvinden, in tegenstelling tot de jaarlijkse competitie die momenteel op de voetbalkalender staat, vertegenwoordigers van La Liga omschrijven de plannen als ‘de FIFA die doorgaat met het nemen van eenzijdige beslissingen over de wereldvoetbalkalender.

De wedstrijd voegde eraan toe dat het bestuursorgaan een volledige minachting had getoond voor het belang van nationale kampioenschappen en de voetbalgemeenschap in het algemeen, de plannen van de FIFA zullen alleen maar leiden tot oproepen van enkele van de beste teams van de competitie voor een Europees ontsnappingstoernooi, dat waarschijnlijk zal worden geleid door de beste teams van Spanje, ondanks de vocale tegenstand van La Liga.

Het bestuursorgaan is er ook van beschuldigd ‘de schade die deze beslissingen hebben voor de competities te negeren en benadrukte dat ze niet werden geraadpleegd over de wijzigingen in de belangrijkste voetbaltoernooien.

Het volgt op kritiek van vorig jaar van het World Leagues Forum (WLF), een organisatie die de voetbalcompetities van professionele verenigingen vertegenwoordigt, die zich ook richtte op de toename van het aantal wedstrijden dat werd aangeprezen door de toernooi-uitbreidingen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.