Finland introduceert betalingsblokkering en verbiedt slotadvertenties in nieuwe loterij wet

Home » Finland introduceert betalingsblokkering en verbiedt slotadvertenties in nieuwe loterij wet

De Finse regering heeft voorstellen ingediend bij het parlement met betrekking tot de Lottery Act – (loterij wet) die verantwoordelijk is voor de regulering van de kansspelmarkt.

Finse regering dient hervormingsvoorstellen voor de Loterijwet in het ministerie van binnenlandse zaken zei dat het doel van de hervormingen is om de nadelen van gokken te verminderen.

Het nieuwe wetsvoorstel introduceert betalingsblokkering voor niet-Veikkaus-exploitanten die hun advertenties op de Finse markt richten.

De politie zou een blokkeerlijst bijhouden van gokbedrijven waarvan het betalingsverkeer door banken en andere betalingsdienstaanbieders moet worden geblokkeerd.

Onder de nieuwe voorstellen zal de verplichte identificatie – die eerder dit jaar al werd geïntroduceerd op Veikkaus-slots – zich ook uitbreiden naar alle vormen van gokken.

Naar verwachting zal dit uiterlijk in 2024 worden ingevoerd, met de herziene Loterijwet zou ook de marketingregelgeving veranderen.

Reclame voor kansspelen die als bijzonder schadelijk worden beschouwd, zoals speelautomaten, zou worden verboden.

De wet zou operators ook verplichten om informatie over de leeftijdsgrens van kansspelen, de mogelijkheid om een ​​verbod op gokken aan te vragen en diensten die helpen bij gokproblemen in marketingcommunicatie op te nemen.

Als er marketingregels worden overtreden, staat het de politiedienst vrij om boetes toe te passen.

Op bepaalde gebieden zouden echter de marketingmogelijkheden toenemen.

De nieuwe Lottery Act zou de marketing mogelijk maken van gokspellen die momenteel verboden zijn, zoals toto-spellen, waarvan de regering zei dat ze spelers naar de gereguleerde markt zouden leiden.

Veikkaus zou ook moeten nadenken over de plaatsing van speelautomaten op zijn locaties, en deze plaatsen in gebieden waar ze ongehinderd kunnen worden gecontroleerd.

Veikkaus en de machineleveranciers zouden ook een zelfcontroleplan moeten opstellen om ervoor te zorgen dat de principes van controle en schadepreventie worden geïmplementeerd.

Veikkaus, dat onlangs de verplichte verlieslimieten heeft uitgebreid tot fysieke speelautomaten, zou ook een dochteronderneming voor B2B-activiteiten oprichten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.