Flutter beschouwt zaak gesloten als $ 300 miljoen betaald aan Kentucky

Home » Flutter beschouwt zaak gesloten als $ 300 miljoen betaald aan Kentucky

Flutter Entertainment heeft $ 300 miljoen betaald aan het Gemenebest van Kentucky om het juridische geschil met de staat over The Stars Group volledig te regelen.

De in Dublin gevestigde kansspelgroep heeft $ 200 miljoen aan de staat betaald, bovenop een $ 100 miljoen die eerder aan de staat was overgedragen met betrekking tot een vervangen obligatie in de zaak.

Een verklaring van Flutter luidde: De Groep is ervan overtuigd dat deze overeenkomst in het belang is van de aandeelhouders van Flutter.

De Groep beschouwt de zaak nu als gesloten, de activiteiten van de Stars Group in Kentucky waren de voornaamste oorzaak van de juridische strijd tussen de staat en Flutter, aangezien de autoriteiten de vermeende verliezen wilden verhalen die inwoners van het Gemenebest hadden geleden bij het spelen van poker met echt geld op het PokerStars platform tussen 2006 en 2011.

Ter ondersteuning van de bewering van de staat werd de 18e-eeuwse Loss Recovery Act aangehaald, die de rechtbanken van Kentucky in staat stelde illegale gok inkomsten in beslag te nemen.

Onder de voorwaarden van de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA) was het PokerStars na 2006 verboden om actief te zijn in de VS, hoewel het bedrijf beweerde dat online poker een grijs gebied was volgens de bepalingen van de wetgeving.

Na de overname van The Stars Group vorig jaar door Flutter, heeft het bedrijf een aantal beroepsprocedures ingediend tegen de boetes die vóór de overname zijn opgelopen tegen zijn nieuwe dochteronderneming.

De eerste uitspraak tegen The Stars Group vond plaats in december 2015, toen een rechter in Kentucky een schadevergoeding van $ 290 miljoen vaststelde, die later werd verdrievoudigd tot $ 870 miljoen exclusief rente en toepasselijke kosten, waarbij de bruto gaming-inkomsten van de exploitant van 2006-2011 op ongeveer $ 18 miljoen stonden.

Hoewel deze boete werd afgewezen, werd deze later hersteld nadat een rechtbank in Kentucky vier tegen drie in het voordeel had gestemd – met een jaarlijkse samengestelde rente van 12%, waardoor de schadeclaim op $ 1,3 miljard kwam.

Het beroep van Flutter bij het Hooggerechtshof van Kentucky werd in maart van dit jaar afgewezen, wat het bedrijf ertoe bracht eerder deze maand contact op te nemen met het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.