Flutter Entertainment afdeling UK & Ireland heeft vandaag (6 september) een nieuwe maximale maandelijkse stortingslimiet van £ 500 (€ 583/$ 692) gelanceerd voor alle klanten onder de 25 jaar.

Ontworpen om de bescherming voor jongere spelers te versterken en verstandige uitgaven aan te moedigen, zal de nieuwe maatregel van toepassing zijn op de merken Paddy Power, Betfair en Sky Betting & Gaming van Flutter in het VK en Ierland.

Flutter zei dat de limiet is gebaseerd op de erkenning dat de vroege volwassenheid wordt gekenmerkt door een reeks grote veranderingen in het leven.

Het streeft ernaar zijn activiteiten in lijn te brengen met bedrijven in andere gebieden die dit herkennen, net zoals financiële en autoverzekeringsmaatschappijen erkennen dat jongere klanten een hoger risicoprofiel hebben.

De exploitant zei dat zijn eigen onderzoek steun voor de regeling suggereerde, waarbij 77% van de reguliere gokkers aanvullende maatregelen voor jongere mensen goedkeurde, terwijl 78% van de ondervraagde 18-24-jarigen de nieuwe beperkingen steunde.

Flutter voegde eraan toe dat de stortingslimiet zou kunnen worden verwijderd voor bepaalde klanten die inkomsten kunnen aantonen om een ​​hoger uitgavenniveau te behouden, hoewel ze onderworpen zouden zijn aan een gedetailleerd proces voordat een alternatieve limiet zou kunnen worden ingesteld.

Dit, zei het deel uit van zijn Affordability Triple Step, een op risico’s gebaseerd raamwerk dat realtime gegevens gebruikt om de activiteit en het gedrag van klanten te volgen om ervoor te zorgen dat gokken veilig en plezierig blijft.

Mensen onder de 25 jaar zullen waarschijnlijk een aantal belangrijke levensveranderingen ondergaan, zoals voor het eerst onafhankelijk worden en leren hoe ze hun financiën moeten beheren, legt Conor Grant, CEO van Flutter UK & Ireland, uit.

We willen dat iedereen die besluit te gokken wanneer hij of zij meerderjarig wordt, er een gewoonte van maakt om verstandige bestedingslimieten in te stellen en deze maatregel is de nieuwste die we introduceren om dit mogelijk te maken.

Grant voegde eraan toe dat het details van de regeling met de regering zou delen ter ondersteuning van de herziening van de kansspelwet van 2005, met als doel verdere ideeën, bewijzen en mogelijke oplossingen voor toekomstige wetten te verschaffen.

De beoordeling biedt een kans die maar één keer in een generatie is om gokregels in het digitale tijdperk te brengen en hoewel we geloven dat de veranderingen die het met zich mee zal brengen van cruciaal belang zijn, zullen we niet wachten om baanbrekend beleid te implementeren dat een verschil zal maken voor onze klanten, voegde Grant eraan toe.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.