Flutter waarschuwt dat de Nederlandse opname £ 50 miljoen kan kosten

Home » Flutter waarschuwt dat de Nederlandse opname £ 50 miljoen kan kosten

Flutter Entertainment heeft zijn winstverwachting voor het jaar verlaagd vanwege de tijdelijke terugtrekking uit Nederland en ongunstige sportresultaten tijdens de openingsweken van het vierde kwartaal.

De groep, die eigenaar is van Paddy Power, Betfair, FanDuel, PokerStars en Sky Betting and Gaming, zei in haar handelsupdate over het derde kwartaal dat de verwachtingen van de gecorrigeerde winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) – exclusief Amerikaanse activiteiten – voor 2021 nu tussen £ 1,24 miljard (€ 1,46 miljard/$ 1,69 miljard) en £ 1,28 miljard, vergeleken met eerdere verwachtingen van £ 1,27 miljard tot £ 1,37 miljard.

Flutter zei dat ongunstige sportresultaten in de eerste 24 dagen van oktober de EBITDA met ongeveer £ 60 miljoen beïnvloedden.

Het schatte de kosten van zijn tijdelijke uittreding uit Nederland op £ 10 miljoen in het vierde kwartaal van 2021 en £ 40 miljoen in 2022, waarbij de toetreding van de groep tot de gereguleerde markt werd vertraagd door zijn beslissing om zich pas op 1 oktober terug te trekken.

De kosten van £ 50 miljoen gaan ervan uit dat we in het derde kwartaal van 2022 opnieuw beginnen met handelen en dat onze Nederlandse activiteiten volgend jaar in H2 break-even zijn, omdat we investeren om opnieuw klanten te binden.

Ongunstige sportresultaten in oktober zullen ook £ 15 miljoen kosten voor zijn Amerikaanse activiteiten, met een verlies van £ 250 tot £ 275 miljoen nu verwacht in vergelijking met de vorige £ 225 miljoen tot £ 275 miljoen.

De vooruitzichten voor de netto-inkomsten voor zijn Amerikaanse activiteiten zijn ongewijzigd op £ 1.285 miljard – £ 1.425 miljard.

Tijdens de periode van drie maanden eindigend op 30 september bedroeg de omzet £ 1,4 miljard, een stijging van 9%, of 12% op basis van constante valuta.

Daarbinnen stegen de sportinkomsten met 13% tot £ 906 miljoen en de gaming-inkomsten met 1% tot £ 534 miljoen.

De groep noteerde ook een stijging van 13% in gemiddelde maandelijkse spelers. De omzet uit het VK en Ierland daalde met 5% tot £ 491 miljoen, met online en retailcontracten met respectievelijk 5% en 6%.

Een daling van de inkomsten uit online sport werd voornamelijk veroorzaakt door een daling van 5% op jaarbasis en een verlaging van de netto-inkomstenmarge met 10 basispunten tot 9,8%.

De daling van de staking werd gedeeltelijk beïnvloed door het beknopte karakter van de vergelijkende Q3 2020-sportkalender.

De retailomzet in het VK lag 9% boven het niveau van het derde kwartaal van 2019, terwijl de omzet in Ierland met 27% daalde, voornamelijk als gevolg van de tragere versoepeling van de Covid-beperkingen door laatstgenoemde.

Als gevolg hiervan waren de totale detailhandelsinkomsten ongeveer 90% van het niveau van 2019.

De groep zag de Australische omzet met 20% op jaarbasis stijgen tot £ 370 miljoen, de inzet van Sportsbet was 15% hoger op jaarbasis, terwijl de netto-opbrengstmarge met 40 basispunten toenam tot 11,1%.

De omzet in de internationale divisie voornamelijk gedreven door PokerStars was 3% lager op jaarbasis, met een daling van 6% voor gaming en een stijging van 14% voor sport.

Duitse product- en belastingwijzigingen waren een belemmering voor dit segment, met een omzetstijging van 6% wanneer deze markt buiten beschouwing wordt gelaten.

De Amerikaanse omzet groeide met 85% tot £ 280 miljoen met FanDuel – nu live online in 12 staten – goed voor 94% van het totaal.

De sportomzet steeg met 97% tot £ 184 miljoen, inclusief een groei van sportboeken met 422%.

De gaming-inkomsten stegen met 65% tot £ 95 miljoen met gamingproducten die nu beschikbaar zijn in vijf staten.

Peter Jackson, Chief Executive van Flutter, merkte op: Flutter heeft een sterke prestatie in het derde kwartaal geleverd, met een groei van dubbele cijfers in onze wereldwijde spelersbasis.

Dit resulteerde in een omzetgroei van 12% van de groep, ondanks uitdagende vergelijkende cijfers, waaronder een concentratie van belangrijke sportevenementen in het voorgaande jaar.

Hoewel een reeks klantvriendelijke resultaten in oktober ertoe heeft geleid dat de winstmarges in het kwartaal tot nu toe onder de verwachte niveaus lagen, is de onderliggende kracht van ons bedrijf duidelijk; We hebben ons online recreatieve spelersbestand in slechts twee jaar tijd met 46% vergroot.

Met meer internationale jurisdicties en Amerikaanse staten op weg naar regelgeving, kijken we ernaar uit om onze wereldwijde spelersbasis in 2022 duurzaam verder uit te breiden.

In een commentaar op de resultaten zeiden analisten van Regulus Partners dat het verlies op de Nederlandse markt een herinnering is aan de risico’s die in grijze markten lopen de cashflow is mooi, maar het kapitaliseren van de waarde is gevaarlijk.

Regulus voegde hieraan toe: Flutter blijft aantonen dat het een duurzame sectorleider is waar het door massa marktweddenschappen wordt geleid.

Wat er gebeurt als deze kenmerken niet van toepassing zijn, hetzij vanwege de aard van de markt of het eigen aanbod van Flutter, blijft een open vraag die momenteel matige prestaties levert.

Hoewel hij geen details geeft over de bedrijfskosten en winstgevendheid gedurende de periode van drie maanden, zei Flutter-CEO Jackson dat de groep aan het begin van het NFL-seizoen gedisciplineerd was geweest in de Amerikaanse marketinguitgaven.

Harry Barnick, senior analist bij Third Bridge, zei echter dat de kosten voor het werven van klanten in de VS een uitdaging blijven vormen.

De Amerikaanse markt blijft een strategisch groeigebied voor Flutter, waarbij succes in deze markt cruciaal is voor de toekomst van het bedrijf, zei Barnick.

Naarmate de regelgeving per staat opengaat, zal Flutter zich in het bijzonder richten op het verkrijgen van licenties en het vergroten van het marktaandeel in de VS.

De landroof is in volle gang, aangezien Flutter en zijn concurrenten veel geld uitgeven om marktaandeel te winnen in deze groeiende markt.

Naarmate de markt volwassener wordt, zal het aantonen van winstgevendheid aan investeerders steeds belangrijker worden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.