Franse regelgever zal bevoegdheden van de consumentencode gebruiken om gokbeperkingen te bestraffen

Home » Franse regelgever zal bevoegdheden van de consumentencode gebruiken om gokbeperkingen te bestraffen

l’Autorité Nationale des Jeux (ANJ), de verenigde kansspelregelgever van Frankrijk, heeft gelicentieerde sportsbooks gewaarschuwd dat spelersweddenschappen niet kunnen worden geweigerd, beperkt of beperkt zonder legitieme redenering.

De waarschuwing volgt op een toename van klachten van spelers tegen online sportsbooks, geregistreerd door de nationale kanssspel ombudsman Games Mediator – die aanhaalde dat een stijgende 17% van de klachten waren gericht tegen operators voor het weigeren of gedeeltelijk beperken van weddenschappen.

Deze zomer oordeelde de Franse Raad van State dat de regels van de consumentencode kunnen worden toegepast op gok-specifieke geschillen tussen spelers en exploitanten met een vergunning.

De uitspraak gaf ANJ het recht om vergunninghoudende exploitanten te straffen voor het niet voldoen aan de nationale wetten en normen inzake consumentenrechten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.