Gambling with Lives (GwL) is de nieuwste liefdadigheidsinstelling die een educatief programma heeft gelanceerd dat gericht is op het vergroten van het bewustzijn van jongeren over gokschade, verslaving en stoornissen.

Het programma dat is ontwikkeld door academici en docenten met het toezicht op de ervaring van schade door gokken, zal worden uitgeprobeerd op scholen in Essex, Manchester en Noord-Ierland – voorafgaand aan een volledige landelijke lancering.

GwL schetste dat haar educatieve programma een eerlijke benadering zou hanteren met betrekking tot hoe het jonge doelgroepen informeert over hun gok-keuzes en de echte gevolgen van schulden/schade en verslaving.

Wat dit programma uniek maakt, is dat het de rol omvat van verslavende producten en roofzuchtige marketing bij het veroorzaken van schade, zegt James Grimes, hoofd onderwijs bij Gambling with Lives.

We kunnen de jongeren beschermen door hen informatie te geven die onbevooroordeeld en op feiten is gebaseerd – het is beter om mensen bewust te maken van hoe verslaving optreedt dan alleen maar te wachten tot het zich ontwikkelt.

Maar onderwijs is niet genoeg – we hebben een echte verandering nodig in regelgeving en handhaving om het publiek te beschermen.

GwL verklaarde dat haar aanpak was gebaseerd op gepubliceerd onderzoek over het voorlichten van jongeren over de gevaren van verslavende producten zoals drugs, alcohol en tabak.

Met betrekking tot gokschade, citeerde GwL dat Britse scholen en leercentra in de steek zijn gelaten door een gebrek aan informatie die beschikbaar is gesteld aan het publiek en gemeenschappen.

De liefdadigheidsinstelling steunde haar hardere aanpak, als een noodzakelijk middel om de 250 tot 650 gokgerelateerde zelfmoorden die elk jaar in het VK worden geregistreerd, te verminderen – waar bewijs suggereert dat 1,2 miljoen volwassenen en 55.000 kinderen aan gokverslaving hebben geleden.

Deze zomer nam GwL deel aan de Park the Bus-tour van de Coalition Against Gambling Ads – die een petitie aan voetbalclubs, management en politieke leiders vroeg om een ​​algemeen verbod op gokreclame en sponsoring te steunen als een gegarandeerd resultaat van de herziening van de 2005 Wet op de kansspelen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.