Britse gokverslavings organisatie GamCare heeft de gegevens vrijgegeven die aangeven dat 71% van de jongeren onder de 18 die in de afgelopen drie jaar contact hebben opgenomen met de nationale gokhulplijn van GamCare dit deden vanwege hun eigen gokactiviteiten.

Uit de gebruikersgegevens van Gamcare bleek ook dat 20% van de jongeren onder de 18 jaar die contact opnamen met de diensten, bezorgd waren over familie of vrienden.

Het ontdekte ook dat 8,5% werd beschouwd als een “risico” op onverantwoord gokken.

Bovendien gokte 77% van de jongeren onder de 18 jaar die toegang hadden tot Gamcare ondersteuningsdiensten online met esports een bijzonder populair kanaal.

In totaal hebben 353 jongeren het afgelopen jaar contact opgenomen met GamCare.

Om dit aan te pakken heeft Gamcare BigDeal gelanceerd een website waar jongeren ondersteuning kunnen vinden als ze zich zorgen maken over hun gok gewoonten of de gok gewoonten van anderen.

De site biedt ook bronnen voor ouders en mensen die met jongeren werken zoals leerkrachten en maatschappelijk werkers.

Aangezien het gegevensbereik betrekking heeft op jongeren onder de 18 roept Gamcare ook op tot verplichte gok onderwijs in het Britse schoolcurriculum.

Sinds lockdown hebben we niet alleen verhalen gehoord van onze hulplijn die onthullen dat jong volwassenen steeds meer problemen ervaren met gokken, maar er is ook een toenemende bezorgdheid over mogelijke schade voor jonge mensen die zelf gokken, zei Anna Hemmings, CEO van Gamcare.

Daarom hopen we dat Big Deal een hulpmiddel zal zijn dat jongeren in duidelijke bewoordingen aanspreekt over de kernkwesties met betrekking tot gokken, de schade die ze kunnen tegenkomen en hoe ze verdere ondersteuning kunnen krijgen van onze hulplijn voegde Anna Hemmings eraan toe.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.