GAMSTOP, het zelfuitsluitings programma van het Britse gokken, heeft aangehaald dat acht van de tien spelers (82%) zijn gestopt of hun gokgewoonten hebben verminderd sinds ze zich bij zijn diensten hebben geregistreerd.

Het hoofdcijfer werd aan GAMSTOP meegedeeld na een onafhankelijke evaluatie van de resultaten van zelfuitsluiting van spelers door onderzoeksbureau Sonnet.

Op basis van de enquêtefeedback van meer dan 3.300 gebruikers van GAMSTOP, verklaarde 84% van de deelnemers dat ze zich veiliger voelden tegen gokgerelateerde schade en dat ze hun gokgewoonten onder controle hadden.

Verdere positieve punten waren dat 80% van de deelnemers meldde dat GAMSTOP de beoogde resultaten had behaald – of het nu gaat om volledig stoppen, een pauze nemen of om hun gokuitgaven te verminderen.

Financiële verliezen werden genoemd als de belangrijkste aanleiding voor registratie bij GAMSTOP, waarvoor de uitsluitingsdienst positieve resultaten beschreef met betrekking tot het verbeteren van de persoonlijke/huishoudelijke financiën (77%) en een vermindering van de angst of stress van de deelnemers (72%).

Sinds de start van het programma in 2018 hebben meer dan 200.000 consumenten zich bij GAMSTOP geregistreerd.

Uit het rapport bleek dat GAMSTOP een brede dwarsdoorsnede van de bevolking in alle demografische groepen had bereikt.

Ter ondersteuning van de ontwikkeling van GAMSTOP, adviseerde de evaluatie een aantal verbeteringen aan zelfuitsluiting, waaronder langere uitsluitingsperioden, verbetering van verwijzingen om specialisten te ondersteunen en verbetering van het vermogen van GAMSTOP om betrokken te raken bij familie en geliefden.

Dankzij belangrijke inzichten werden vrouwen ouder dan 44 jaar geïdentificeerd als een belangrijke demografische groep, die 53% van alle ondervraagde vrouwen uitmaakten, aangezien GAMSTOP is aanbevolen om oudere doelgroepen te bereiken.

In het rapport werd aanbevolen dat GAMSTOP zijn marketingstrategie zou verbreden om zijn zelfuitsluitings-regeling zichtbaarder te maken voor alle Britse gemeenschappen en om specifieke initiatieven te ondernemen die gericht zijn op mensen met een lager dan nationaal gemiddeld inkomen.

Fiona Palmer, Chief Executive van GAMSTOP, zei: We zijn Sonnet dankbaar voor het uitvoeren van deze zeer gedetailleerde evaluatie van de service en bestuderen hun aanbevelingen zorgvuldig.

We zijn verheugd te weten dat kwetsbare consumenten die zich bij GAMSTOP hebben geregistreerd, hebben ontdekt dat het hen heeft geholpen hun gokken onder controle te krijgen en een positieve invloed op hun leven heeft gehad.

De inzichten in dit rapport zijn uiterst nuttig en we verwelkomen de mogelijkheid om alle suggesties voor verdere verbeteringen aan de service te bekijken, inclusief verlenging van de maximale uitsluitingsperiode om hen gemoedsrust te geven dat ze zullen profiteren van de lange termijn bescherming die GAMSTOP biedt.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.