De Paralympische Spelen gaan door zonder toeschouwers, in navolging van de Olympische Spelen van Tokyo 2020, die ook met beperkte opkomst werden gehouden.

De organisatoren waren eerder op 8 juli overeengekomen dat een eventuele beslissing over de kwestie zou plaatsvinden na de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen met de Paralympische Spelen die volgende week op 24 augustus van start gaan.

Er werd een bijeenkomst met vier partijen op afstand gehouden tussen leden van het International Paralympic Committee (IPC) van de Tokyo Metropolitan-regering, vertegenwoordigers van de regering van Japan en het organisatiecomité van Tokyo 2020.

Een gezamenlijke verklaring luidde: We betreuren het ten zeerste dat deze situatie de Paralympische Spelen, na de Olympische Spelen heeft beïnvloed en we bieden onze oprechte excuses aan aan alle kaartkopers die ernaar uitkeken om de Spelen op de locaties te bekijken.

We hopen dat u begrijpt dat deze maatregelen onvermijdelijk zijn en worden uitgevoerd om de verspreiding van infecties te voorkomen.

Iedereen wordt aangemoedigd om de Spelen thuis te kijken.

Bovendien is het grote publiek aangemoedigd om niet naar de kant van de weg te gaan om enkele van de gebeurtenissen rond Tokio te bekijken vanwege de aanhoudende COVID-19-gezondheidscrisis in Japan, met de steden Tokio, Saiama en Chiba allemaal in een staat van nood, terwijl Shizuoka erom heeft gevraagd.

Hoewel de Olympische Spelen probleemloos zijn doorgegaan, heeft de pandemie een enorme impact gehad op de organisatie en de financiën van het evenement, waarbij Japan slechts twee weken voordat de spelen begonnen de noodtoestand uitriep.

Overzeese toeschouwers mochten het toernooi niet bijwonen vanwege gezondheidsproblemen, terwijl een toeschouwerslimiet van 5.000 lokale fans werd geïntroduceerd op elke Olympische locatie, met evenementen die na 21.00 uur achter gesloten deuren werden gehouden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.