Gokexploitanten Macau geven weinig prijs in openbare raadpleging

Home » Gokexploitanten Macau geven weinig prijs in openbare raadpleging

De zes gokexploitanten van Macau hebben maandag een openbare raadplegingssessie met de regering bijgewoond over het voorgestelde ontwerp van de kansspelwet maar als ze zich zorgen maken, hebben ze die niet geuit.

Volgens Bernstein Research duurde de sessie een uur van de twee en een half uur die voor de bijeenkomst waren gepland en was grotendeels rustig, zoals verwacht.

De regering lichtte de negen hoofdlijnen toe die in haar conceptconsultatiedocument werden uiteengezet en alle zes de operatoren spraken hun brede steun uit voor de plannen.

Ze zeiden dat ze schriftelijke opmerkingen zouden geven om details aan te pakken, de regering heeft vorige week haar langverwachte wijzigingen in de kansspelwetten van Macau gepubliceerd.

Ze omvatten een voorstel om de looptijd van de kansspelconcessie te verkorten, beperkingen op de uitkering van dividenden, meer directe overheidscontrole op de bedrijfsvoering en het afschaffen van sub-concessies.

De maatregelen veroorzaakten een recorduitverkoop in de aandelen van de operators, waardoor meer dan $ 18 miljard van hun marktwaarde werd weggevaagd uit bezorgdheid dat Peking zijn greep op de industrie aanscherpte.

Sommige analisten zeggen dat de bezorgdheid misschien overdreven was en niet noodzakelijk een teken was dat China zijn aandacht op Macau richtte op dezelfde manier als het hard heeft opgetreden tegen industrieën variërend van onderwijs tot technologie.

Op maandag merkt Bernstein op dat vertegenwoordigers van Melco Resorts & Entertainment, MGM Resorts en Sands China allemaal korte toespraken hebben gehouden ter ondersteuning van de beoordeling door de regering.

Wynn Resorts hield een langere toespraak, waarin ook de bijdrage van het bedrijf aan Macau werd benadrukt.

Alleen SJM Holdings en Galaxy Entertainment hebben enkele suggesties gedaan, beiden spraken over de lengte van de concessies en zeiden dat ze een redelijke lengte zouden moeten hebben om de aanzienlijke investeringen in Macau terug te verdienen.

SJM vroeg ook om duidelijkheid over de definitie van lokale werknemers en de mogelijkheden om het eigendom van permanente bewoners te vergroten, terwijl Galaxy meer wilde weten over het toezicht van de overheid op de sector.

Volgens de notitie van Bernstein waren de junkets die aanwezig waren op de bijeenkomst luidruchtiger, maar hun meningen waren verward.

Zij vroegen om meer duidelijkheid over de omvang van het misdrijf van het nemen van illegale deposito’s.

De vertegenwoordiger van het ene bedrijf zei dat ze hulp van de overheid wilden bij het innen van schulden op het vasteland van China, terwijl een ander zei dat het hoopte dat Macau de belastingverplichtingen zou verminderen om de afschrijvingen van gokschulden te compenseren.

Beide suggesties zijn onwaarschijnlijk, zei het bedrijf, het openbare raadplegingsproces loopt tot 29 oktober.

We verwachten niet dat de hoorzittingen enig zicht zullen geven op wat de regering uiteindelijk zal doen, zei Bernstein.

De concessies van de zes exploitanten lopen in juni volgend jaar af en de openbare raadpleging is een beloofde herziening vóór die datum.

De regering heeft echter nog niet gezegd of ze de heraanbesteding van de concessies, waar de operators om hebben gevraagd, zal uitstellen gezien het korte tijdschema.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.