Driekwart van de sportfans in het VK wil nu exclusief naar sport kijken via streamingdiensten, en de helft daarvan is bereid tot £ 10 per maand te betalen, volgens Grabyo’s nieuwe 2021 Sports Video Trends Report.

Bij een enquête onder meer dan 15.000 consumenten in 14 landen om het kijk- en koopgedrag van consumenten wereldwijd te identificeren, ontdekte Grabyo dat meer dan een derde van de consumenten regelmatig naar sport kijkt via uitzendingen en digitale platforms.

Het rapport merkte op dat sportfans ‘ongeduldig’ worden door het gebrek aan streaming-opties, wat suggereert dat fans ofwel verwachten dat er in de toekomst meer sport beschikbaar zal zijn op streamingdiensten of ervoor kunnen kiezen om geen live sport te kijken als het alleen beschikbaar is via uitzendingen TV abonnementen.

In 2019 ontdekte Grabyo dat 53% van de wereldwijde sportfans die betalen voor videodiensten van plan was om tegen 2024 het snoer door te snijden en uitsluitend over te schakelen op streaming.

In 2021 betaalt 45% van de fans echter alleen voor streamingdiensten en tegen 2026, het rapport van Grabyo suggereert dat de markt voor betaaltelevisie slechts een klantenaandeel van 28% van de wereldwijde sportfans zal hebben.

NowTV, BT Sport en Amazon Prime Video bieden een verscheidenheid aan live sport op de Britse markt, maar 58% van de Britse fans meldt dat ze het snoer niet zullen doorknippen omdat er niet genoeg inhoud beschikbaar is zonder een tv-uitzendingsabonnement.

Onderzoek voegde toe dat van de Britse fans die uitsluitend voor sport zouden gaan streamen, 47% tot £ 10 per maand zou betalen voor een speciale service, terwijl 38% tot £ 25 per maand zou betalen.

Wereldwijd geeft 79% van de sportfans aan dat ze klaar zijn om alleen voor sport over te stappen op online streaming.

Deze bevindingen weerspiegelen een wereldwijde trend waarbij consumenten streamingdiensten adopteren ten gunste van abonnementen op tv-uitzendingen, die in 2020 is versneld door thuisblijvende veiligheidsmaatregelen.

Dit leidde ertoe dat consumenten van verschillende leeftijden met streamingdiensten experimenteerden en overtuigd raakten van hun waarde , terwijl Grabyo meldt dat de helft van de ondervraagde sportfans wereldwijd ouder is dan 45 jaar.

Sinds 2019 onthulde het rapport dat abonnementen op tv-uitzendingen onder sportfans wereldwijd met 9% zijn gedaald, terwijl abonnementen voor online streaming met 41% zijn gestegen.

Het rapport bevestigde ook dat er een grote vraag is naar gratis toegankelijke sportcontent via sociale media.

Met bijna de helft van de Britse sportfans die sociale-mediaplatforms gebruiken om toegang te krijgen tot inhoud, wil 55% meer live sportuitzendingen op sociale media zien, terwijl 51% meer directe hoogtepunten en sociale video’s wil.

Omroepen en houders van mediarechten in de sport moeten snel handelen om hun videostrategieën af te stemmen op waar consumenten om vragen”, aldus Scott Lunn, Head of Content bij Grabyo.

Het is geen nieuws dat consumenten streamingopties willen, maar deze bevindingen laten ons zien dat de overgrote meerderheid van fans die de flexibiliteit en lagere kosten van streamingdiensten hebben ervaren het afgelopen jaar wachten tot de sportindustrie haar achterstand inhaalt.

Mensen als DAZN in heel Europa en ESPN+ in de VS bewijzen dat als je het bouwt, ze zullen komen.

Degenen die dat niet doen, zullen achterblijven en fans zullen live sport missen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.