Grupo Codere heeft € 100 miljoen aan kapitaal nodig

Home » Grupo Codere heeft € 100 miljoen aan kapitaal nodig

De Spaanse kansspeloperator wordt geconfronteerd met een waarschijnlijke insolventie situatie.

Grupo Codere heeft meer financiële hulp nodig, investeerders hebben een bijgewerkt reorganisatie- en herfinancieringsplan goedgekeurd dat een stap omvat om € 100 miljoen extra kapitaal op te halen vanwege een waarschijnlijke insolventiesituatie.

Ondertussen zijn Alberto González del Solar en Alejandro Rodino ontheven uit hun functies als gezamenlijke CEO.

Het bedrijf zegt dat het de oorspronkelijke doelen van het herstelprogramma dat het na de impact van de Covid-19-pandemie heeft opgesteld, heeft bereikt met een sterk herstel in Argentinië, Italië en Spanje.

Het bedrijf staat echter onder liquiditeitsdruk als gevolg van hogere repatriëringskosten als gevolg van overheidscontroles in Argentinië en hardere concurrentie in Mexico en Panama.

Inflatie blijkt ook een uitdaging te zijn, waardoor de bedrijfskosten stijgen en de extra liquiditeit zal worden opgehaald door de plaatsing van First Priority Notes, het bedrijf heeft ook een operationele evaluatie en aanpassingen van de kapitaalstructuur aangekondigd.

Het is van mening dat het met deze maatregelen tegen 2025 nog steeds kan terugkeren naar pre-pandemische inkomsten en brutobedrijfswinst.

Het bestuur zei: De levensvatbaarheid van de groep vereist uitstel van betalingen en het verkrijgen van nieuw geld dat zal worden gebruikt om de nodige investeringen te doen om het bijgewerkte bedrijfsplan uit te voeren en om de schuldrente te betalen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.