Hamilton heeft zijn 100ste pole binnen in Spanje in de Mega spannende kwalificatie

Home » Hamilton heeft zijn 100ste pole binnen in Spanje in de Mega spannende kwalificatie

Hamilton schrijft historie met honderdste pole-position in F1

Lewis Hamilton heeft zijn 100ste pole position dus binnen, hij heeft morgenmiddag Max Verstappen naast zich op de eerste startrij met daarachter Valtteri Bottas en Charles Leclerc.

Honderdste Hamilton “Just to simplify what the British media have said, lets just call him God “

Aan het begin van het allesbeslissende deel kwam Lewis Hamilton tot een 1.16.741, waar Verstappen net niet aan wist te komen met een 1.16.777. Bottas sloot vervolgens aan op P3 met een 1.16.873. Sergio Perez beleefde een wilde spin bij de dertiende bocht en stond zodoende zonder tijd onderaan na de eerste runs.

Met een paar minuten te gaan waren de coureurs terug op het circuit voor hun laatste snelle ronde in de kwalificatie. Hamilton maakte een klein foutje in de kwalificatie en verbeterde zich niet.

Bottas en Verstappen deden dit echter ook niet, waarmee de pole voor Hamilton was.

Charles Leclerc legde beslag op de vierde startplek, terwijl Esteban Ocon en Carlos Sainz zondag de derde startrij bezetten.

Daniel Ricciardo was zevende in de kwalificatie, Sergio Perez bleef steken op P8. Norris staat negende op de grid in Barcelona en heeft Alonso naast zich op de startopstelling.

De Grand Prix van Spanje begint zondag om 15.00 uur.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.