Het Australische verbod op online gokken op creditcards wordt van kracht

Home » Het Australische verbod op online gokken op creditcards wordt van kracht

Het wetsvoorstel werd afgelopen december goedgekeurd en de regering van Australië heeft vandaag (11 juni) de implementatie aangekondigd van het Interactive Gambling Amendment (Credit and Other Measures) Bill 2023, dat afgelopen december werd goedgekeurd en het gebruik van creditcards voor online spelen verbiedt.

De regering had een overgangsperiode van zes maanden gegeven om de industrie in staat te stellen zich op het verbod voor te bereiden, vanaf vandaag kunnen bedrijven die het verbod niet naleven, boetes krijgen van maximaal AU$ 234.750.

De nieuwe wetgeving breidt de bevoegdheden van de Australian Communications and Media Authority uit om handhaving mogelijk te maken. Minister van Communicatie Michelle Rowland zei: Australiërs zouden niet moeten spelen met geld dat ze niet hebben, vorig jaar heeft de Labour-regering zich ertoe verbonden creditcards voor online weddenschappen te verbieden – en dat hebben we waargemaakt.

Dit verbod bouwt voort op de aanzienlijke vooruitgang die de regering de afgelopen twee jaar heeft geboekt bij het minimaliseren van kansspelschade, en die nu al ten goede komt aan duizenden kwetsbare Australiërs.

Onze inzet om ervoor te zorgen dat gokken plaatsvindt binnen een robuust wetgevend kader met sterke consumentenbescherming blijft standvastig, en we zullen te zijner tijd meer aan te kondigen, minister van Sociale Zaken, Amanda Rishworth MP, voegde hieraan toe: Onze regering neemt onze verantwoordelijkheid serieus om de schade als gevolg van online weddenschappen te voorkomen en te verminderen.

Ons verbod op creditcards zal hierbij helpen. U kunt uw creditcard niet gebruiken om een ​​weddenschap te plaatsen bij kansspel op het vasteland en nu gelden dezelfde regels voor online kansspel.

Ik ben trots op de stappen die we tot nu toe hebben gezet om kwetsbare Australiërs te beschermen, maar ik besef dat er nog veel te doen is – en we zullen blijven werken aan het creëren van een veiliger omgeving voor Australiërs die het risico lopen op kansspelschade.

Het kabinet onderzoekt momenteel de 31 aanbevelingen van de Vaste Kamercommissie Sociaal Beleid en Juridische Zaken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.