Het Noorse Gaming Autoriteit beboet de aangesloten SEO-Butler voor het promoten van illegaal gokken

Home » Het Noorse Gaming Autoriteit beboet de aangesloten SEO-Butler voor het promoten van illegaal gokken

De Noorse toezichthouder Lotteritilsynet heeft de eigenaar van de aangesloten site’s SEO-Butler beboet voor het promoten van illegale gok websites ondanks herhaalde waarschuwingen.

De toezichthouder presenteerde SEO-Butler op 7 december 2020 voor het eerst het bevel om de marketing van illegale gok websites op zijn sites te stoppen.

Het waarschuwde toen op 22 maart van dit jaar dat als SEO-Butler niet zou stoppen met het promoten van deze sites, het een boete zou krijgen.

In reactie daarop stuurde SEO-Butler een brief waarin stond dat zijn sites waren geblokkeerd voor gebruikers met Noorse IP-adressen.

Uit beoordelingen tussen 19 april en 3 mei bleek echter dat hoewel veel sites waren geblokkeerd, vier sites dot no-domeinen hadden en beschikbaar waren om te bekijken, SEO-Butler bleef illegaal gokken op deze sites promoten.

De sites in kwestie waren Tjenpengeronline.no, Fotballreisetips.no, Finnstilling.no en Startsidendin.no.

Als gevolg hiervan koos Lotteritilsynet ervoor om een ​​boete op te leggen SEO-Butler is bij een aantal gelegenheden op de hoogte gebracht van inbreuken op het marketing en verspreidingsverbod aldus de toezichthouder.

Lotteritilsynet neemt de herhaalde overtredingen van de regels serieus vooral nadat de actor op de hoogte is gebracht van welke specifieke gevallen als overtredingen van de regels worden beschouwd.

Bovendien heeft SEO-Butler in verschillende gevallen de indruk gewekt dat het de bevelen heeft opgevolgd om zijn illegale handel te stoppen.

Bij het bepalen van de hoogte van de boete merkte de toezichthouder op dat volgens de Noorse Lotteries Act 1998-99 een dergelijke boete zo hoog zou moeten zijn dat het de voordelen wegneemt die de overtreder kan hebben door de illegale activiteit voort te zetten maar op dezelfde tijd mag niet onredelijk hoog zijn.

De toezichthouder besloot uiteindelijk een boete op te leggen van NOK 2.000 per dag ingaande op 25 mei met een maximum van NOK 200.000.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.