Hoe de NBA de teaminkomsten voor de play-offs een boost geeft

Home » Hoe de NBA de teaminkomsten voor de play-offs een boost geeft

Een optreden in het naseizoen is het doel van elk team, een cruciale stap in de zoektocht naar een kampioenstitel.

Maar het halen van de play-offs is ook een enorme zegen voor het bedrijfsresultaat van een team, en kan mogelijk het verschil betekenen tussen geld verdienen of verliezen in een bepaald boekjaar, dat geldt zeker in de NBA, waarvan de play-offs zaterdag beginnen en die de competitie dit jaar viert met een commerciële campagne, ingesproken door Chris Rock.

Tijdens het naseizoen van 2022 zorgden de 16 playoff-teams samen voor ongeveer $ 300 miljoen aan kaartverkoop, per Sportico.

Omdat er in 2021-2022 87 play-offwedstrijden waren, genereerden de thuisteams alleen al aan de kaartverkoop slechts iets minder dan $ 3,45 miljoen per play-offwedstrijd, hoewel de competitie daar een percentage van neemt, omvatten die inkomsten geen concessies, merchandise, parkeren en andere bijkomende inkomsten die de kas van de teams vergroten.

Het is dan ook geen verrassing dat een diepe postseason-run het financiële traject van een team kan veranderen, waardoor in een bepaald seizoen tientallen miljoenen aan inkomsten kunnen worden toegevoegd.

De NBA werkt maanden van tevoren aan het optimaliseren van de play-offreizen van teams buiten het veld, onder leiding van Jonathan Tillman, executive vice president van teammarketing en bedrijfsactiviteiten (TMBO) van de competitie.

Zijn afdeling helpt teams in de NBA, WNBA, G League en 2K League supercharge ticketing, marketing, arena-ervaring, partnerschappen, digitaal en analyse, door best practices te delen zodat iedereen het meeste uit hun grootste games kan halen.

De play-offs zijn cruciale momenten in onze sector en elk team krijgt over de hele linie onze volledige steun, vertelde Tillman aan Boardroom, voor TMBO begint de planning van de play-offs met het reguliere seizoen, waarbij wordt gewerkt aan gedenkwaardige ervaringen en activeringen in de arena die kunnen duren tot eind april, mei en juni.

Halverwege het seizoen beginnen teams na te denken over ticketplannen, prijzen en leuke functies voor iedereen, van hun seizoenskaarthouders tot fans van over de hele wereld die van veraf steunen.

Dankzij deze strategie heeft de NBA voor het tweede seizoen op rij het bezoekersrecord aller tijden in het reguliere seizoen kunnen verbreken, met een procentuele groei met dubbele cijfers van het totale aantal fans en uitverkoop.

In totaal verkochten 12 van de 30 teams van de competitie alle 41 thuiswedstrijden, inclusief zowel de play-off- als de loterijteams, nieuwe initiatieven zoals het Emirates Cup In-season Tournament en het Play-in Tournament hebben de verkoop van seizoenskaarten in de hele competitie in de demografische categorieën bevorderd, zei Tillman, evenals flexibelere plannen om een jonger publiek aan te trekken.

Tillman selecteerde de Phoenix Suns, Indiana Pacers, Atlanta Hawks en Sacramento Kings voor recente nieuwe arena’s en renovaties, waarbij de nadruk werd gelegd op gemeenschappelijke verzamelruimtes en -omgevingen en eersteklas zit mogelijkheden.

Zowel de Hawks als de Chicago Bulls organiseerden woensdag voor en tijdens hun Play-in Tournament wedstrijd tegen elkaar watchparty’s om de betrokkenheid van fans te bevorderen voor wat zij hopen een lange play-off-run te zijn.

De Oklahoma City Thunder, Orlando Magic en Milwaukee Bucks zullen gedurende het naseizoen buitenwijken organiseren in de buurt van hun respectievelijke arena’s, zodat fans hun favoriete spelers kunnen aanmoedigen, zelfs zonder een duur ticket.

Het is gewoon een andere manier om deze gemeenschappelijke ervaring uit te breiden en fans op hun markten des te beter in staat te stellen deel te nemen aan deze unieke play-off-run die elk jaar plaatsvindt, aldus Tillman.

Natuurlijk zullen de play-offteams ook in de rust concerten, beroemdheden, entertainers en marketingcampagnes verzorgen om de ervaring voor fans te verbeteren, ongeacht de uitkomst.

Teams die de play-offs bereiken en minstens twee thuiswedstrijden spelen, krijgen gegarandeerd enkele miljoenen extra inkomsten alleen al door het verdienen van een uitnodiging voor het feest.

Het kan het verschil betekenen tussen een winnend en verliezend jaar voor de balans van uw favoriete team.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.