Hoe de visie van de FIFA op AI met een afdruk op het voetbal voor altijd leidde hen naar ai.io

Home » Hoe de visie van de FIFA op AI met een afdruk op het voetbal voor altijd leidde hen naar ai.io

Je leeft al een groot deel van een jaar onder een steen, dan zou je niet weten wat de enorme impact van kunstmatige intelligentie (AI) heeft op film, muziek, het dagelijks leven en vooral sport.

Terwijl AI zich langzaam heeft ontwikkeld achter de schermen bij voetbalclubs, ontsluit de snelle ontwikkeling ervan nieuwe kansen voor teams en spelers om het volgende niveau te bereiken.

Richard Felton-Thomas, COO van ai.io, legt uit waarom de FIFA het werk van het bedrijf heeft gesteund om clubs, competities, nationale teams en voetbalacademies te leiden naar de toekomst van de ontwikkeling van jongerenspelers.

Ten eerste Richard, kun je kort de rol van ai.io in de sport schetsen, vanaf de eerste intreding in de sport en hoe de technologie zich in de huidige tijd heeft ontwikkeld?

Teruggaand naar het begin, het probleem dat we identificeerden voor jong talent, sport en in het bijzonder voetbal, was dat er geen duidelijk gedefinieerde paden waren voor hoe ze worden gezien, met name hoe een aspirant-speler een proef krijgt met zijn favoriete club – of een club.

Het talent ID-systeem is nog steeds redelijk handmatig, scouts moeten in een weekend uitgaan om talent te bekijken op basis van zeer weinig informatie, en een speler moet hopen dat er een scout is die ze bekijkt.

We wilden dus paden bieden voor spelers die eerder beperkt zouden worden in hun kans om in te breken in het eliteniveau van het spel, spelers beginnen meer technologie te gebruiken en ze krijgen hun telefoons en opnemen beelden en zetten het op LinkedIn en YouTube, in de hoop dat het talent voor hen zal laten zien.

Dit soort beelden is niet zinvol voor scouts, alleen video zonder context – je kunt dat niet echt gebruiken – dus we leerden dat de manier waarop de wereld ging waar spelers deze video kregen, maar cruciaal was dat we wisten dat we het konden analyseren.

ai.io maakt beelden van mobiele telefoons van spelers die oefeningen doen, die we kunnen analyseren, scoren, rangschikken en beoordelen voordat we aan een club kunnen geven, de club wordt op de hoogte gebracht van elk talent waarvan de scores aan de normen van de club staan.

Het eindresultaat is dat als je goed genoeg bent en je scores goed genoeg zijn, je vanaf een mobiele telefoon kunt worden gescout.

Door onze AI-technologie te gebruiken, downloaden spelers onze app, nemen ze deel aan voorgedefinieerde oefeningen en vervolgens gaan die oefeningen naar onze cloud voor onze AI-modellen om over de top te rijden, te scoren en te beoordelen in relatie tot de club of organisatie waarvoor ze proberen een proef te krijgen.

Het AI-stuk is ook een beetje meer begonnen te evolueren naar de ontwikkeling van spelers. We hebben de talentidentificatiekant, waar iedereen ter wereld de gratis te gebruiken aiScout-app kan downloaden en talent kan laten zien.

Maar bovendien, als je eenmaal in de club bent, kun je elke week, elke maand dezelfde technologie gebruiken om spelers constant te monitoren. Coaches kunnen oefeningen kiezen en spelers dezelfde oefeningen laten doen vanaf hun telefoon thuis of binnen een trainingssessie met behulp van een tablet.

Er is een toename van AI-gesteunde bedrijven die voetbal binnengaan, wat denk je dat ai.io anders brengt voor competities en clubs?

Er is veel AI in de voetbalindustrie en daar is geen ontkomen aan en er is op dit moment echter niemand anders dan ai.io die met AI werkt in basis en talentidentificatie.

Er zijn andere bedrijven die scouting-apps hebben, maar ze volgen geen beeldmateriaal, hebben geen enkel scoremodel of een AI, wat het belangrijkste onderdeel is van ons succes voor zowel atleten als partnerclubs.

Er zijn natuurlijk andere AI-bedrijven die tools hebben voor andere gebieden, zoals ticketing, game day management, het beheren van uw personeel, het genereren van inhoud, enz..maar niemand doet het aan de wervingskant, dus dat is exclusief voor ons.

Het is twee keer voor ai.io op de manier waarop we talent vinden waarvan we niet wisten dat het bestond, maar ook als we dat talent hebben gevonden, dat talent beheren en ze hopelijk ontwikkelen tot professionals voor de toekomst.

Kunt u een overzicht geven van de betrokkenheid van ai.io bij het FIFA-innovatieprogramma en hoe dit van invloed is geweest op landen die doorgaans bediend zijn als het gaat om dit soort technologieën?

Aanvankelijk heeft de FIFA contact met ons opgenomen, ik weet niet hoe ze het wisten over ons, ik denk dat het door vrouwenvoetbal is gekomen. Het FIFA-innovatieprogramma is een programma dat is ontworpen voor technologieën waarvan de FIFA denkt dat ze de hele game zullen beïnvloeden, dus gebieden zoals doellijntechnologie en VAR zijn door het programma gekomen, evenals andere producten zoals de bal sensoren.

Uiteindelijk is de technologie die de FIFA ziet dat ze denken dat het waarschijnlijk voor altijd en voor iedereen een afdruk op het spel zal hebben en in de gesprekken met de FIFA rond het vrouwenspel waren interessant omdat ze geen verouderd scoutingmodel wilden starten dat erg handmatig, duur en niet bijzonder duurzaam was.

Als je denkt aan internationale teams en organisaties, hebben we bijvoorbeeld twee spelers in het Verenigd Koninkrijk gehad die voor het Sri Lankaanse voetbalteam hebben gespeeld, Sri Lanka zou nooit hebben geweten dat deze twee spelers zonder de app bestonden, omdat ze slechts twee kinderen waren die amateur of semi-professioneel voetbal speelden in het Verenigd Koninkrijk, maar ze waren goed genoeg om hun land te vertegenwoordigen.

Wat de FIFA zag, was buiten de top 20 van de landen ter wereld waar er niet veel budget is om internationaal te scouten, landen weten niet waar hun hele talentenpool is en met Sri Lanka als voorbeeld zullen er spelers zijn die hen kunnen vertegenwoordigen, die in Amerika wonen, in Australië wonen, die in het Verenigd Koninkrijk wonen.

Je kunt geen scouts in al deze landen plaatsen om te proberen in aanmerking komende Sri Lankaanse spelers te vinden. Het vermogen om onze technologie te gebruiken om dat te doen en het talent naar je toe te laten komen, is de andere reden waarom ai.io is opgenomen in het FIFA-innovatieprogramma.

Hoeveel van een commercieel en inkomstenvoordeel kan AI hebben op een voetbalcompetitie of club wanneer deze correct wordt geïmplementeerd?

Er zijn twee delen en ik kan alleen praten in de context van onze specifieke tool, de meest voor de hand liggende is dat als een club de eerste is die talent vindt dat niemand anders heeft gezien en je dat onontdekte talent vindt, ik denk niet dat het iemand heeft verloren dat spelers uiteindelijk in de toekomst worden verkocht voor transferkosten.

Zelfs als een speler het eerste elftal van Chelsea of Burnley niet maakt, kunnen ze worden verkocht aan een andere club omdat de club dit talent heel vroeg vond met behulp van AI en ze gebruiken AI ook om het talent te ontwikkelen om waardevoller voetballers en waardevollere sporters te maken, door producten zoals die van ons te gebruiken om hun talent te ontwikkelen.

Uiteindelijk is het eerste gebruik van het gebruik van ai.io het blootleggen van potentieel financieel waardevol talent van de toekomst die een transfervergoeding zou kunnen opleveren of een rol kan spelen in je eigen eerste team.

Bovendien is het hoe we sponsoring voor merken activeren en ze dichter bij hun doelgroep brengen, merken zijn altijd op zoek naar manieren om hun samenwerking met voetbalclubs te maximaliseren en uit te zoeken hoe ze omgaan met het publiek van de club.

We hebben een platform waar je heel snel een aantal voetbaloefeningen kunt plaatsen en nu kun je voor Chelsea uitproberen, dat ook kan worden gebrandmerkt en gesponsord door een commerciële partner en daarom gebruiken de merken dat om hun naamsbekendheid op te bouwen, een kans te bieden aan hun fans en om talent te ontdekken.

Heb je een bereidheid van voetbalfans geïdentificeerd om met AI om te gaan en zo ja, in welk opzicht?

De eerste proefversie van de club die we in de app lanceerden, was met Burnley. Ze gingen vervolgens op sociale media en promootten dat iedereen voor Burnley kan testen door de aiScout-app te downloaden.

We verwachtten dat een paar kinderen in het Burnley-gebied zouden binnenkomen, maar we hadden geen enorme hoeveelheden verwacht omdat het zo’n nieuwe manier is om een rechtszaak te krijgen, maar uiteindelijk hebben we spelers binnengestuurd vanuit 125 verschillende landen, wat ongelooflijk was om te zien en benadrukt echt de bereidheid voor spelers om deel te nemen aan talentidentificatie en AI.

Het verbaasde ons hoe snel, zonder veel marketing of communicatie, dat aantal mensen kwam en de app downloadde om deel te nemen aan de oefeningen, we hebben nu iets in de app genaamd aiScout-oefeningen, waarbij als je niet voldoet aan de criteria voor waar onze partnerclubs naar op zoek zijn, iedereen met een vaardigheid, leeftijd, geslacht en achtergrond de vooraf ingestelde oefeningen een kans kan geven.

We zien mensen van alle geslachten en achtergronden die deelnemen aan de leeftijd van zes tot 60 jaar !

Voor de gebruiker is het echt interessant om de oefeningen te proberen en je score te ontdekken, deze gebruikers zijn in gesprek met ons en AI zonder dat ze gehecht moeten zijn aan een specifieke clubkans.

We zien een grote adoptie en betrokkenheid die opwindend is om te zien.

Welke invloed heeft de AI-regelgeving op de rol van de technologie in voetbal en in bredere sporten? Denkt u dat het de katalysator zal worden voor verdere adoptie?

Ik heb daar niet alle antwoorden voor, maar als bedrijf houden we de AI-regelgeving in verschillende landen in de gaten. Er zijn werkgroepen die altijd afkomstig zijn van verschillende overheden en verschillende organisaties, die kijken naar nieuwe regelgeving en de impact die het heeft op alle sectoren van de industrie.

Het mooie voor ai.io en onze specifieke tools is dat omdat we de gebruiker de kans geven om iets te krijgen in plaats van er iets mee te doen, we vrij beschermd zijn tegen sommige van deze voorschriften, je hebt nu een aantal AI-tools die er echt zijn om het menselijke aspect bijna te negeren, bijvoorbeeld gebieden zoals financiële werving hebben tools waar er geen menselijke betrokkenheid bij het proces is.

Met ai.io de mens is nog steeds betrokken, de scouts moeten nog steeds de definitieve beslissing nemen, we vertellen niemand wie ze moeten ondertekenen, niet absoluut in aanbevelingen. ai.io is gewoon clubscouts rechtstreeks aan het talent bewegwijzeren en de scout / club de beslissing laten nemen over het al dan niet ondertekenen of testen. We hebben het gevoel dat sport altijd die menselijke aanraking nodig zal hebben.

Ten slotte zal Richard, en dank u voor uw tijd, AI binnenkort de overheersende methode worden voor alle aspecten van de ontwikkeling van spelers, training, scouting enz, en zullen we op onze beurt zien voetbal een nieuwe gouden eeuw inluiden?

Ik denk dat we evolutie zullen zien in plaats van revolutie als het gaat om het gebruik van AI in het voetbal en er zijn veel AI-tools, waaronder de onze, die u helpen efficiënter te zijn, met ai.io helpt het clubs om veel sneller op het punt van een beslissing te komen, maar ook meer geïnformeerd te zijn in hun beslissing, of dat nu in talentidentificatie of speler ontwikkeling is.

Het is belangrijk om te benadrukken dat AI een tool is om te gebruiken als een andere bron van gegevens, je krijgt veel informatie uit veel bronnen, het kan een interview zijn met een speler, het kan wedstrijdbeelden bekijken, het kunnen onze oefeningen zijn, het kan van alles zijn, maar het is een hulpmiddel in het arsenaal om betere beslissingen te nemen.

Ik denk dat AI en AI-gebaseerde tools op elk niveau van het spel in elke club en organisatie zullen zijn, maar hoewel ze er zijn, zullen ze niet en de tool zijn of het enige ding dat je moet gebruiken om beslissingen te nemen over talent, het is een kritisch ander hulpmiddel in uw gereedschapskist om de meest geïnformeerde beslissingen te nemen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.