Honderden banen bij Tombola staan op de tocht nu de herstructurering van Flutter doorgaat!

Home » Honderden banen bij Tombola staan op de tocht nu de herstructurering van Flutter doorgaat!

Volgens de Financial Times staan bij Tombola minstens 250 banen op de tocht, omdat moederbedrijf Flutter Entertainment kostenbesparingen blijft nastreven.

Het in Sunderland gevestigde Tombola is de grootste online bingowebsite van Europa en heeft 700 medewerkers in Groot-Brittannië. Het bedrijf werd in november 2021 door Flutter overgenomen voor £ 402 miljoen.

De krant zei dat het personeel vorige week te horen kreeg dat leden van het klantervaringsteam de mogelijkheid liepen dat hun baan zou worden geschrapt.

De 250 functies zullen worden teruggebracht tot iets meer dan 100, Flutter zei dat het zou proberen zoveel mogelijk personeel binnen Tombola en binnen de groep te herplaatsen.

De bezuinigingen zullen waarschijnlijk gevolgen hebben voor chatmoderators, klanten-ondersteuningspersoneel en safeplay-adviseurs, het nieuws volgt op verdere rationalisatie binnen de Britse en internationale activiteiten van Flutter.

Meer dan 100 medewerkers van PokerStars zijn ook betrokken bij een formeel overleg dat waarschijnlijk tot banenverlies zal leiden.

In een verklaring aan de FT zei Tombola dat het “een aantal voorgestelde wijzigingen had gecommuniceerd na een uitgebreide operationele evaluatie.

Tombola genereerde voor het volledige jaar 2022 een omzet van £117 miljoen en boekte een winst vóór belastingen van £25 miljoen, volgens rekeningen ingediend bij Companies House.

Tombola maakt deel uit van de Britse en Ierse divisie van Flutter, die in de eerste helft van 2023 een totale omzet rapporteerde van £1,24 miljard, een stijging van 13% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.