Hooggerechtshof Karnataka sluit arrestaties uit onder gokverbod

Home » Hooggerechtshof Karnataka sluit arrestaties uit onder gokverbod

Het Hooggerechtshof van Karnataka heeft de deelstaatregering verteld dat het geen arrestaties kan verrichten onder het verbod op online gokken, aangezien de wet voor juridische uitdagingen staat.

De rechtbank reageerde op een petitie van de All India Gaming Federation (AIGF), volgens berichten in de lokale media.

De rechter accepteerde ook een verzoek van de AIGF om verschillende lopende verzoekschriften samen te voegen die het verbod, dat op 5 oktober van kracht werd, aanvechten.

De AIGF deed een pleidooi voor de rechtbank nadat de lokale politie een eerste informatieverzoek had ingediend tegen de mede-oprichters van Dream11 en een ander online rummy-portaal.

De bedrijven stellen dat de wijzigingen in de Wet wijziging politie Karnataka, die tot het verbod hebben geleid, het onderscheid tussen kansspelen en behendigheidsspelen opheffen.

Deze laatste worden beschermd volgens een uitspraak van het Indiase Hooggerechtshof.

De Karnataka-uitdaging maakt deel uit van een doorlopend proces, aangezien de op vaardigheden gebaseerde gamingsector een stevig wettelijk kader tracht vast te stellen.

Hoewel legaal volgens de hoogste federale rechtbank, is er geen nationale regelgeving, waarbij deelstaatregeringen verantwoordelijk zijn voor hun eigen regels.

Dit heeft geleid tot een reeks pogingen om online gokken te verbieden, zelfs voor vaardigheden, met verdere juridische uitdagingen om het verbod ongedaan te maken.

In augustus heeft het Madras High Court bijvoorbeeld een door de regering van Tamil Nadu opgelegd blokkade van op vaardigheden gebaseerd gokken neergeslagen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.