Horizm onthult enorme commerciële kansen in het laatste rapport over de sportindustrie

Home » Horizm onthult enorme commerciële kansen in het laatste rapport over de sportindustrie

Sporttechnologiebedrijf Horizm heeft zijn nieuwste rapport uitgebracht waarin de nieuwste trends op het gebied van digitale betrokkenheid van sportfans worden onthuld.

Het rapport : Digital Value of Fans 2023 behandelt hoe ’s werelds toonaangevende competities, teams, atleten en sportmerken er vorig jaar in zijn geslaagd hun doelgroepen te bereiken en de verschillende communicatiekanalen die daarvoor zijn gebruikt.

Door gebruik te maken van prestatie benchmarking op basis van AI, analyseerde Horizm de omvang van het publiek, de gegenereerde waarde, de waarde per fan en de prestatiebeoordelingen op alle socialemediakanalen van de 25 beste sportcompetities ter wereld.

De resultaten tonen een gecombineerd publiek van meer dan vier miljard, 676 miljard vertoningen en meer dan € 2,8 miljard aan gegenereerde inkomsten. In termen van de meest populaire kijksporten blijft voetbal de onbetwiste favoriet bij de fans.

De Premier League en La Liga staan op de eerste plaats, met samen meer dan 1,5 miljard volgers en meer dan een miljard euro aan inkomsten. Het rapport benadrukt ook dat de rest van ’s werelds top vijf competities, d.w.z. de NBA, Serie A en de NFL, de afgelopen jaren de kloof hebben gedicht als het gaat om fanbetrokkenheid en de waarde die daaruit wordt gegenereerd.

Er wordt ook gekeken naar individuele teams, waarbij Real Madrid en Barcelona veruit de grootste aanhang op sociale media hebben – respectievelijk 331 en 314 miljoen.

Manchester United komt op de derde plaats met 204 miljoen digitale fans, als we echter kijken naar de gegenereerde waarde per fan, scoorden de Braziliaanse teams Corinthians en Flamengo * het hoogst, met Mercedes F1 als derde en verschillende IPL-franchises die de rest van de top 10 vormden. * (www.bra.bet – is commerciële tip ! )

Als geheel ziet Horizm een enorme kans voor merken om meer digitale inhoud aan te boren en momenteel hebben kleding en reismerken het grootste aandeel in de digitale sportinhoud van het merk (50%) en investeren ze zwaar in media en entertainment.

Luis Viveiros, COO bij Horizm, merkte op: Ons 2023 Digital Value of Fans-rapport toont het ongelooflijke bereik en de commerciële waarde aan die de sportindustrie heeft, met competities, clubs, atleten, makers van inhoud en merken die miljarden fans over de hele wereld aanspreken en zo een enorme hoeveelheid inkomsten via hun digitale inventaris.

Hoewel voetbal de dominante sport ter wereld blijft, zijn er steeds populairdere en waardevollere competities zoals de NBA, NFL, F1 en IPL.

De voorbeelden van kleinere competities en makers van inhoud die meer geld per fan hebben gegenereerd, vormen een waardevolle les voor de grotere competities, clubs en atleten.

En voor merken lijkt het alsof er geen betere tijd is geweest voor sportactivering, hoewel de markt al enorm is met meer dan 590 merken die actief zijn in de branche, bestaat slechts 2% van de digitale inventaris van de sport uit merkinhoud.

Dit biedt een enorme niet aangeboorde digitale ruimte waar merken in de toekomst van kunnen profiteren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.