IBIA publiceert vertalingen van Spaanse en Portugese kansspel-marktstudie

Home » IBIA publiceert vertalingen van Spaanse en Portugese kansspel-marktstudie

De International Betting Integrity Association (IBIA) heeft Spaanse en Portugese vertalingen vrijgegeven van de IBIA’s Optimum Betting Market Study.

Het onderzoek dat hier te lezen is en is bedoeld om benchmarkgegevens en informatie te verstrekken, die inzicht geven in de beste regelgevende modellen voor wereldwijde kansspel markten.

Door de Spaanse en Portugese studie naar de studie te vertalen, zei IBIA dat het hoopt de Latijns-Amerikaanse markten te helpen bij het ontwikkelen van gokbeleid.

De studie heeft betrekking op drie bestaande regelgevingsmodellen in Latijns-Amerika: Colombia, Mexico en Argentinië.

De organisaties hopen dat het onderzoek de regelgeving in belangrijke potentiële markten zoals Brazilië zal stimuleren, H2 Gambling Capital schatte de waarde van Latijns-Amerika op $ 1,3 miljard.

Hetzelfde rapport voorspelt een stijging tot $ 3,4 miljard in 2025 Khalid Ali, CEO van IBIA zei: De snelgroeiende Latijns-Amerikaanse markt voor sportweddenschappen is een steeds belangrijker aandachtspunt voor de bedrijfsvoering van IBIA-leden.

Het is helaas ook de focus van omkopers die sportevenementen willen manipuleren om gokexploitanten te bedriegen.

Inderdaad, tussen 2017 en het einde van het derde kwartaal van 2021 waarschuwde IBIA de relevante autoriteiten voor 112 gevallen van verdachte weddenschappen in 15 Latijns-Amerikaanse landen en vier verschillende sporten.

Het is te hopen dat dit rapport enige hulp zal bieden aan Latijns-Amerikaanse beleidsmakers, sport en gok exploitanten bij het reageren op de bedreiging van de integriteit van sport en bij het ontwikkelen van effectieve gok-regelgeving.

Integriteit is een kernonderdeel van de discussie over de gokmarkt in Noord-Amerika, waarbij de integriteitsnormen die onlangs door Ontario zijn gepubliceerd, worden gezien als een best practice-model; IBIA zou graag zien dat deze focus en aanpak in Latijns-Amerika en daarbuiten worden herhaald.

De drie LatAm-markten verschenen in de marktbeoordeling en ranglijst van de IBIA en H2. in totaal werden 20 markten geanalyseerd en gerangschikt in het rapport.

Argentinië stond op de 18e plaats en kreeg een voorlopige score vanwege verwachte wijzigingen in de regelgeving.

De Argentijnse markten variëren qua belastingtarief en exacte regelgeving, maar zowel de stad als de provincie Buenos Aires hebben licenties afgegeven, wat de weg vrijmaakt voor meer groei in het hele land.

Mexico staat op de 15e plaats, het rapport zei dat de verouderde wetgeving van het land een obstakel vormt voor toekomstige groei, maar die tegenslag en andere worden gecompenseerd door de mogelijkheid voor onbeperkte licenties.

Colombia staat ondertussen op een gedeelde 10e plaats met Duitsland op de ranglijst. Het was het eerste Latijns-Amerikaanse land dat online wedden reguleerde, waardoor het een voorsprong had op zijn regionale concurrenten.

Een GGR-belasting van 15% verhoogde de positie van Colombia, hoewel het gebrek aan formele integriteitspraktijken het weerhield van een hogere score.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.