IBIA werkt de studie van de Optimum Betting-markt bij om de LatAm-sector aan te pakken

Home » IBIA werkt de studie van de Optimum Betting-markt bij om de LatAm-sector aan te pakken

De International Betting Integrity Association (IBIA) heeft Spaanse en Portugese taalversies van haar Optimum Betting Market-studie vrijgegeven als erkenning voor de snelgroeiende Latijns-Amerikaanse kansspelsector.

Door het rapport bij te werken, hoopt de IBIA de ontwikkeling van kansspel regelgeving te ondersteunen in landen in de regio zoals Brazilië door bestaande regelgevingsmodellen in Colombia, Mexico en Argentinië te beoordelen.

Ook wil de organisatie via de vertalingen bijdragen aan integriteitsdiscussies in Portugal en Spanje.

H2 Gambling Capital dat in juni van dit jaar het wereldwijde rapport opstelde en ‘geen corruptieproblemen in 99,96% van de ondervraagde markten vond schatte de LatAm-markt op $ 1,3 miljard aan brutowinsten in 2020, terwijl het voor 2025 een bijna drievoudige stijging voorspelde tot $ 3,4 miljard.

De snelgroeiende Latijns-Amerikaanse markt voor sportweddenschappen is een steeds belangrijker aandachtspunt voor de bedrijfsvoering van IBIA-leden, zegt Khalid Ali, IBIA CEO.

Het is helaas ook de focus van corrupte mensen die sportevenementen willen manipuleren om kansspel-exploitanten te bedriegen.

Inderdaad, tussen 2017 en het einde van het derde kwartaal van 2021 waarschuwde IBIA de relevante autoriteiten voor 112 gevallen van verdachte weddenschappen in 15 Latijns-Amerikaanse landen en 4 verschillende sporten.

Bij het beoordelen van regelgevende praktijken in 20 verschillende jurisdicties, werkte H2 Gamlbing Capital samen met grote brancheorganisaties in de gokindustrie, zoals de Betting and Gaming Council (BGC), de European Gaming and Betting Association (EGBA) de Zweedse BOS, de Spaanse Jdigital en de Nederlandse online gamin Vereniging (NOGA).

Naast het beoordelen van regelgeving, heeft de studie ook tot doel de impact van productbeperkingen te onderzoeken, de kosten van wedstrijdvervalsing voor gereguleerde exploitanten te bepalen wedstrijdmanipulatie werd geacht de sector $ 25 miljoen per jaar te kosten en een optimale kansspel marktoplossing te bieden in de vorm van tien regelgevende pijlers.

In een commentaar op het geactualiseerde LatAm-rapport vervolgde Ali: Het is te hopen dat dit rapport Latijns-Amerikaanse beleidsmakers, sport en kansspel exploitanten enige hulp zal bieden bij het reageren op de bedreiging van de integriteit van sport en bij het ontwikkelen van effectieve gok-regelgeving.

Integriteit is een essentieel onderdeel geweest van de discussie over de gokmarkt in Noord-Amerika, waarbij de integriteitsnormen die onlangs door Ontario zijn gepubliceerd, worden gezien als een best practice-model; IBIA zou graag zien dat deze focus en aanpak in Latijns-Amerika en daarbuiten worden herhaald.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.