ICC betrekt fans bij streaming-partnerschap Sportradar

Home » ICC betrekt fans bij streaming-partnerschap Sportradar

De International Cricket Council (ICC) heeft een samenwerking aangekondigd met Sportradar, waardoor de laatste de officiële partner voor gegevensdistributie en livestreaming van de sport wordt in plaats van StatsPerfrom.

In een poging om fans over de hele wereld te betrekken, voorziet de overeenkomst dat het platform 275 topwedstrijden omvat, waaronder acht van de heren en damestoernooien, te beginnen in deze maand met de ICC Men’s T20 World Cup georganiseerd door India in de VAE en Oman, tot en met de ICC Cricket Wereldbeker mannen in 2023.

Het partnerschap wil het ICC meer mogelijkheden bieden om met fans in contact te komen, en Finn Bradshaw, Head of Digital bij ICC, merkte op: Innovatief gebruik van sportgegevens is een van de belangrijkste pijlers van onze digitale strategie.

Deze samenwerking met Sportradar zal ons helpen onze wereldwijde cricket-fanbase te laten groeien en onze betrokkenheid ermee te verdiepen.

Gesteund door de technologie en specialistische cricketmogelijkheden van InteractSport, wil de onderneming haar Cricket Live Score Plus (CLS+) data-capture tool gebruiken om diepe, rijke, live bal-voor-bal wedstrijdgegevens te leveren aan mediaplatforms via op maat gemaakte feeds en speciale kanalen.

David Lampitt, Managing Director, Sports Content and Partnerships bij Sportradar, merkte op: Cricket is een van de meest populaire sporten wereldwijd en we zien een enorm potentieel om zijn fanbase nog verder te laten groeien, waardoor fans op een nog dieper niveau met het spel kunnen communiceren.

Het bedrijf zal de ICC-gegevens integreren in zijn Premium Cricket Service (PCS), in een poging een verbeterde voorziening te creëren voor operators van sportsbooks, terwijl de nieuwe gegevens ook zullen worden gebruikt om de digitale platforms van het ICC aan te drijven, waaronder icc-cricket.com en zijn mobiele app.

Onze samenwerking met het ICC is een opwindende stap om die nieuwe fans te betrekken en, met de volledige breedte van onze unieke technologie die het aandrijft, zullen we wereldwijd verbeterde cricketinhoud leveren op een reeks platforms, voegde Lampitt eraan toe.

De Integrity Services van Sportradar zullen de ICC voorzien van weddenschapsmonitoring en rapportage voor alle 275 wedstrijden via het Universal Fraud Detection System (UFDS), dat de gokmarkt scant om verdachte wedstrijden aan partners te melden.

Vorige maand, in een verdere poging om fans over de hele wereld te betrekken bij cricket, sloot het ICC een overeenkomst met Cricket Australia om het Australische cricketschema uit te zenden op het onlangs gelanceerde ICC.tv-platform, met de nadruk op opkomende markten zoals Europa en Zuidoost-Azië.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.