India: Hooggerechtshof Kerala verwerpt online rummyverbod

Home » India: Hooggerechtshof Kerala verwerpt online rummyverbod

Het Hooggerechtshof van Kerala heeft de wet verworpen die online rummy in de staat zou hebben verboden na een petitie van gok-exploitanten.

Een voorgesteld verbod op online rummy in de staat Kerala is vernietigd door het Hooggerechtshof van Kerala, dat oordeelde dat rummy een op vaardigheden gebaseerd spel is en niet kan worden verboden.

Het nam een ​​soortgelijke beslissing als die van het Madras High Court, dat een wetsvoorstel verwierp dat online gokken in Tamil Nadu zou verbieden na een petitie van online operators.

In die zaak oordeelde het Hooggerechtshof van Madras dat het wetsvoorstel buitensporig en onevenredig was aan het doel dat het wilde bereiken, hoewel het stelde dat de wetgever nieuwe wetgeving zou kunnen uitvaardigen om online games te reguleren.

Het Indiase Hooggerechtshof heeft eerder geoordeeld dat gamen op basis van vaardigheden wettelijk is toegestaan, ook al is er geen administratieve structuur met individuele staten die verantwoordelijk zijn voor het gokbeleid.

Als gevolg hiervan blijft de situatie van op vaardigheden gebaseerde spellen in het hele land met juridische problemen kampen. Jay Sayta, een kansspel-advocaat, zei: Het arrest van het Hooggerechtshof van Kerala bevestigt nogmaals dat behendigheidsspellen zoals rummy niet kunnen worden verboden door de deelstaatregering, vooral niet door een loutere kennisgeving, bij gebrek aan een goed wetgevend kader.

In maart nam de deelstaatregering van Kerala het besluit om online rummy te verbieden nadat het Hooggerechtshof van Kerala de regering had opgedragen een beslissing te nemen over het al dan niet opnemen van online gokken en wedden binnen de reikwijdte van de Kerala Gaming Act.

De staat Karnataka wil ook online gokken verbieden Karnataka zou de volgende staat in India kunnen zijn die zijn wetgeving aanpast in een poging om online gokken te verbieden.

De wetgevende vergadering van Karnataka heeft een wetsvoorstel aangenomen om de Karnataka Police Act 1963 te wijzigen.

De herziene wet voorziet in drie jaar gevangenisstraf in plaats van een jaar voor gokken, en een boete tot RS 100.000. de wet sluit alleen weddenschappen op paardenraces uit van kansspelen.

Minister van Binnenlandse Zaken Araga Jnanendra zei dat het amendement noodzakelijk is omdat het voor de politie moeilijk was om met gokken en wedden om te gaan vanwege het nieuwe verzoek van een bank van het hooggerechtshof van de staat in Dharwad, waardoor de politie is gestopt met het overvallen van gokholen.

Volgens de Indian Express zei Araga Jnanendra: Er wordt veel gegokt met elektronische apparaten en dit moet worden gecontroleerd.

Het wetsvoorstel heeft tot doel de bepalingen van de Karnataka Police Act aan te scherpen om gokken een herkenbaar en niet-betaalbaar misdrijf te maken en het gebruik van cyberspace inclusief computerbronnen of elk communicatieapparaat zoals gedefinieerd in de Information Technology Act, 2000 op te nemen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.