India: meer kritiek op Karnataka-verbod op online gokken

Home » India: meer kritiek op Karnataka-verbod op online gokken

Spelers in de sector geloven dat het verbod op online gokken in Karnataka een stimulans zou zijn voor illegale offshore gok-apps.

Het besluit van de deelstaatregering van Karnataka om de Karnataka Police Act 1963 te wijzigen om alle vormen van gokken in de staat te verbieden, blijft kritiek krijgen van de industrie.

Veel kansspelleiders zijn van mening dat het wetsvoorstel een onderscheid moet maken tussen online gokken en online behendigheidsspelen.

Deense Sinha, de oprichter van Gamestacy, zei tegen The Week: Er wordt verwacht dat de industrie tegen 2025 een omzet van meer dan US $ 3 miljard zal genereren.

Deze stap van de regering van Karnataka is een duidelijke tegenslag voor de reputatie van de staat als technologiebedrijf, hub en startkapitaal.

Sanjay Agarwal, mede-oprichter en managing partner van Umbrella Infocare, zei dat hoewel online gokken negatieve gevolgen kan hebben, het wetsvoorstel een onderscheid moet maken tussen gokken en op vaardigheden gebaseerde spellen.

Hij betreurt het dat er nauwlettend toezicht moet worden gehouden door een regelgevende instantie, aangezien online sport gaming niet kan worden gecategoriseerd onder gokken omdat het op vaardigheden is gebaseerd.

Een paar dagen geleden beweerde Roland Landers, CEO van AIGF, dat het verbod op online gokken de reputatie van de staat als technisch centrum en startkapitaal zou schaden.

Landers zei: India is de op vier na grootste online gamingmarkt ter wereld, en op vaardigheden gebaseerde gaming, een dageraad sector, brengt een groeiend aantal eenhoorns voort in het land, met name in Karnataka.

Gamen op basis van vaardigheden is niet te vergelijken met gokken en het verbieden ervan is geen oplossing.

Hij zei dat de sector heeft bijgedragen aan de Indiase economie en naar verwachting tegen 2025 een omzet van meer dan US $ 3 miljard zal genereren.

Minister van Binnenlandse Zaken Araga Jnanendra heeft gezegd dat de wetswijziging noodzakelijk is omdat het voor de politie moeilijk was om met gokken en wedden om te gaan vanwege het nieuwe verzoek van een bank van het hooggerechtshof van de staat in Dharwad, waardoor de politie is gestopt met het overvallen van gokholen.

De verordening wijzigde de Tamil Nadu Gaming Act van 1930, de Chennai City Police Act 1888 en de Tamil Nadu District Police Act van 1859 om online gokken strafbaar te stellen.

Online rummy en soortgelijke games hebben nu juridische gevolgen die variëren van boetes van Rs 5.000 (US $ 64,45) tot zes maanden gevangenisstraf voor overtreders van het verbod.

Promotors van games en online gok-platforms kunnen een boete van Rs 10.000 (US $ 135) krijgen of tot twee jaar gevangenisstraf krijgen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.