Indiaas parlementslid roept de regering op om loterijen en online weddenschappen te verbieden

Home » Indiaas parlementslid roept de regering op om loterijen en online weddenschappen te verbieden

Sushil Kumar Modi zei dat actie nodig is om de economische en sociale belangen veilig te stellen.

Sushil Kumar Modi, parlementslid van de Bharatiya Janata-partij, heeft de regering opgeroepen om wetgeving in te voeren om papieren loterijen en online weddenschappen te beteugelen, daarbij verwijzend naar hun negatieve invloed op tieners en kinderen.

Tijdens een toespraak in de Rajya Sabha, het hogerhuis van het tweekamerparlement van India, zei Kumar Modi dat 15 staten en alle territoria van de Unie papieren loterijen verboden, maar Kerala, West-Bengalen, Punjab en enkele noordoostelijke staten hadden nog steeds legale operaties.

Hij zei: Ik verzoek de regering om geschikte wetgeving in te voeren om de dreiging van loterijen en online weddenschappen te beteugelen om de economische en sociale belangen van de mensen te beschermen.

Hij voegde eraan toe: Online gokplatforms brengen veel bijbehorende risico’s met zich mee, die kunnen variëren van verslaving, schuldvorming en schuldenprobleem, loskoppeling van het gezinsleven en de samenleving, medische ziekte en agressie tot het verlies van mensenlevens.

Dergelijke uitbuitende platforms treffen ook de kinderen en jongeren van het land, Kumar Modi zei dat de regeringen van Kerala en West-Bengalen Rs 4.911 crore ontvingen van papieren loterijen in FY2021 en Rs 10.270 crore in FY2019.

Eerder deze week drong voormalig eerste minister V. Narayanasamy er bij de regering van de Nationale Democratische Alliantie van het Union Territory of Puducherry op aan om online gokken te verbieden.

Tijdens een persconferentie zei Narayanasamy dat online gokken financiële problemen veroorzaakte voor mensen in Puducherry en zei dat de regering wetgeving had beloofd om het te verbieden.

Andere Indiase rechtsgebieden, waaronder de staat Tamil Nadu, hebben online gokken verboden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.