NBC Sports en de NTT INDYCAR Series hebben hun meerjarige overeenkomst voor mediarechten verlengd.

NBC Sports blijft de exclusieve thuisbasis van de Indianapolis 500 gepresenteerd door Gainbridge en zal verslag doen van alle NTT INDYCAR SERIES-races, kwalificaties, trainingen en Indy Lights-races op zijn lineaire, digitale en streamingplatforms, waaronder Peacock.

De NTT INDYCAR SERIES zal in 2022 een aanzienlijke toename van de netwerkblootstelling zien, met 13 races uitgezonden op NBC. USA Network en Peacock Premium tonen de resterende races.

Telemundo Deportes zal Spaanstalige verslaggeving verzorgen van de seizoensopeningsrace de Indianapolis 500 en de seizoensfinale.

Peacock zal alle races streamen op NBC en USA Network en zal doorgaan als de thuishaven van NTT INDYCAR SERIES kwalificatie- en oefensessies, Indy Lights-races en volledige herhalingen van evenementen.

Peacock zal exclusief twee races streamen, die op een later tijdstip worden aangekondigd, NBC Sports is trots om haar samenwerking met de NTT INDYCAR SERIES uit te breiden en te blijven dienen als de exclusieve thuisbasis van de meest competitieve open-wheel race-serie ter wereld en The Greatest Spectacle in Racing, legt Jon Miller, NBC Sports uit.

We hebben aangetoond dat NBCUniversal in staat is om grote evenementen groter te maken met onze presentaties van de Indianapolis 500, we hebben nauw samengewerkt met Roger Penske, Mark Miles en het hele team om het bereik van INDYCAR in de VS uit te breiden en we zijn verheugd om voort te bouwen op onze samenwerking successen van de afgelopen jaren.

De uitbreiding van de mediarechten volgt op de mijlpalen van het aantal kijkers voor NBC Sports berichtgeving over zowel de Indianapolis 500 als de NTT INDYCAR SERIES.

De 105e editie van de Indianapolis 500 op NBC was de best bekeken editie van de race sinds de 100e editie in 2016 en NBC Sports gaat op weg naar zijn best bekeken NTT INDYCAR SERIES-seizoen ooit tot en met de eerste negen races van 2021 met veel kijkers 30% hoger dan in 2020.

Miles, President en CEO van Penske Entertainment Corp, voegde toe: NBC Sports is de ideale partner geweest voor de NTT INDYCAR SERIES, die onze gedurfde en gedurfde stijl van racen naar een aanzienlijk groter binnenlands publiek heeft gebracht en de kracht en schaal van de Indianapolis volledig benut. 500.

Deze nieuwe deal vertegenwoordigt een aanzienlijke uitbreiding van onze netwerk-tv-blootstelling en stelt ons in staat voor verdere groei en succes samen met een toegewijde, innovatieve uitzendpartner van wereldklasse.

De samenwerking tussen NBC Sports en de NTT INDYCAR SERIES gaat terug tot 2009, toen NBCSN de kabelzender van de serie werd en elk seizoen de meeste races op de televisie uitzond.

NBC Sports werd de exclusieve thuisbasis van INDYCAR in 2019 wat ook het jaar was van NBC’s inaugurele Indianapolis 500-uitzending.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.