IndyCar Series publiceert schema 2022 met ‘recordaantal’ races

Home » IndyCar Series publiceert schema 2022 met ‘recordaantal’ races

De NTT IndyCar Series heeft het schema voor 2022 vrijgegeven met een recordaantal van 14 van de 17 races die op NBC worden uitgezonden, inclusief de vroegste seizoensopener in 19 jaar.

Met het seizoen dat volgend jaar op 27 februari begint in de straten van St. Petersburg, is het de eerste start in februari sinds het Championship Auto Racing Teams-circuit zijn seizoen 2003 in de stad begon.

Mike Perman, Vice President of Programming voor NBC Sports, merkte op: Dit zal de serie extra bekendheid geven.

Met meer races dan ooit op NBC, plus uitgebreide live verslaggeving van elke minuut van het seizoen 2022 op Peacock met trainingen, kwalificaties en racesimulaties, kijken we ernaar uit om de sport verder te laten groeien.

De race van 5 juni op Belle Isle in Detroit zal te zien zijn op USA Network, dat ook de race van 20 augustus zal uitzenden op World Wide Technology Raceway.

De straatrace van 17 juli in Toronto wordt de eerste IndyCar-race die exclusief wordt getoond op het Peacock-streamingplatform, dat eerder dit jaar werd gelanceerd als vervanging voor het vertrekkende NBC Sports-kanaal.

Bovendien zal de Texas Motor Speedway voor de eerste keer naar maart worden verplaatst, het tweede achtereenvolgende jaar zal het 1,5 mijl lange circuit voorlopen op de Indy 500 en na dit seizoen te zijn uitgesteld tot de seizoensfinale van 26 september.

Ondertussen keert de Acura Grand Prix van Long Beach terug met een race op 10 april op NBC, de eerste tv-uitzending op het netwerk in 15 jaar.

Penske Entertainment President en CEO Mark Miles, merkte op: Dit schema bouwt voort op de groei en het momentum dat de NTT IndyCar Series heeft bereikt, vooral in 2021.

Onze geweldige samenwerking met NBC Sports heeft geleid tot een fantastische kans om een ​​ongeëvenaarde 14 evenementen op televisie-uitzendingen te plaatsen terwijl de rest van het schema met USA Network en Peacock wordt voltooid.

Het partnerschap werd oorspronkelijk opgericht in 2009 toen NBCSN elk seizoen het merendeel van zijn races op de televisie uitzond.

NBC Sports werd de exclusieve thuisbasis van IndyCar in 2019, wat ook het jaar was van NBC’s inaugurele Indianapolis 500-uitzending, terwijl de overeenkomst voor mediarechten opnieuw werd verlengd in juli 2021 Miles voegde toe: Onze coureurs en teams zullen de fans een sterke, eerdere start geven met zes opeenvolgende races op NBC, waardoor de verwachting nog groter wordt voor het kroonjuweel van de Indianapolis 500 in mei.

Ons zomerschema zit ook vol actie, zonder lange pauzes in de kalender.

Het seizoen wordt afgesloten met acht races in negen weken, waarvan er zes worden uitgezonden door NBC.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.