Iran beschuldigd van poging tot moord op oprichter Playtech

Home » Iran beschuldigd van poging tot moord op oprichter Playtech

Rapporten in zowel de Times als BBC News stellen dat Israël Iran beschuldigt van een complot om Israëlische zakenmensen op Cyprus te vermoorden en volgens lokale media daar was het doelwit van Playtech, Teddy Sagi.

Volgens Israëlische nieuwsdiensten werd de premier geciteerd als te zeggen: Een daad van terreur werd georkestreerd door Iran tegen Israëlische zakenmensen die op het eiland wonen.

Het kantoor van de premier zei echter dat er niet werd gedacht dat het Teddy Sagi was, maar persbureaus verschillen van mening over wie het doelwit was.

Als reactie zei de Iraanse ambassade in Cyprus over de beweringen: Dit regime maakt altijd zo’n ongegronde beschuldiging tegen de Islamitische Republiek Iran.

Volgens lokale Cypriotische media heeft de politie vorige week een verdachte aangehouden, naar verluidt een 38-jarige man die een Russisch paspoort gebruikte en het door Noord-Turkse gecontroleerde deel van het eiland overstak.

Het bedrijf van de heer Sagi, de Sagi Group, reageerde door op de rapporten te zeggen: Dit is een verijdeld Iraans terroristisch incident, zei het bedrijf in een verklaring.

Het doelwit voor de moord zijn niet Teddy Sagi, maar Israëli’s op Cyprus, helaas is het zo gemakkelijk om onjuiste informatie te publiceren en iemands naam te beschadigen.

Israël en Iran hebben sinds 2012 een langlopend geschil over het Iraanse regime dat probeert prominente Israëliërs in het buitenland te vermoorden, maar Iran heeft dergelijke beweringen voortdurend ontkend.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.