Italiaans ministerie van Financiën om vernieuwing van online kansspel wetten voor te stellen.

Home » Italiaans ministerie van Financiën om vernieuwing van online kansspel wetten voor te stellen.

Het ministerie zal naar verwachting een voorlopig decreet publiceren omdat het de prijs van online kansspel-concessies wil verhogen.

Het ministerie van Financiën zal naar verwachting een voorrecht publiceren van amendementen waarin een herziening van de Italiaanse online kansspelwetgeving wordt voorgesteld.

Het zou de eerste beoordeling zijn sinds online kansspelen in 2011 werd gereguleerd.

Het ontwerpdecreet stelt wijzigingen voor in online kansspel-concessies en licentiekosten plus nieuwe maatregelen tegen illegaal gokken en het ministerie is van mening dat de prijs van online concessies veel te laag is geweest en stelt een nieuw model voor op grond waarvan concessies 7 miljoen euro zouden kosten, 20 keer het gemiddelde bedrag dat exploitanten betalen voor hun huidige concessies.

Er zou een limiet zijn van vijf licenties voor elk opererend bedrijf om te voorkomen dat meerdere huidwebsites de producten van een enkele concessiehouder verkopen, iets dat door de toezichthouder, de ADM, is bekritiseerd.

De overheid zou een jaarlijkse aanpassingsvergoeding kunnen toevoegen op basis van 2 procent van de online bruto-inkomsten, het decreet stelt voorlopig geen belastingwijzigingen voor

Het decreet zal ook de oprichting aanbevelen van een Public Gambling Council, die de kansspelactiviteiten zou monitoren en veiligheidsmaatregelen zou voorstellen, overheidsinstanties zouden belast zijn met het versterken van de controles om illegaal gokken aan te pakken.

Het ministerie zegt dat de volledige tekst van het voorlopige decreet zal worden voorgelegd aan premier Giorgia Meloni met de begrotingswet voor 2024.

Los van de herziening van online gokken, gaat Italië verder met de reorganisatie van gokken op het land, dit omvat een grotere standaardisering van de regels in verschillende regio’s.

Ondertussen heeft de (EGBA) Italië opgeroepen om zijn verbod op kansspel-advertenties te na rapporten over de activiteiten op de zwarte markt, de oproep komt nadat de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport schattingen heeft gemeld dat Italianen elk jaar 25 miljard euro aan weddenschappen plaatsen bij exploitanten zonder vergunning.

Van de totale uitgaven werd geschat dat € 18,5 miljard werd uitgegeven aan kansspelwebsites zonder vergunning.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.