De Italiaanse voetbalbond vraagt ​​de regering om te helpen bij het invoeren van maatregelen om het voetbal als bedrijf te redden, terwijl het worstelt om de enorme effecten van de pandemie te overwinnen.

Het vraagt ​​de regering om de beperking van gok-sponsoring voor clubs toe te staan ​​en ook om de huidige maximale capaciteit van 50% toeschouwers in stadions toe te staan.

Op dit moment staat de regering slechts de helft van de capaciteit toe en mogen toeschouwers alleen naar binnen als ze bewijzen dat ze zijn ingeënt met nog maar drie weken te gaan voordat het seizoen in Italië begint.

Eind vorige week publiceerde de federatie een open brief aan de regering om de beperkingen voor toeschouwers en kansspel sponsoring te versoepelen in een poging de hele sector te helpen de verlammende effecten van COVID-19 te overleven.

In de brief vraagt ​​de federatie ook om opheffing van het verbod op sponsoring van gok-reclame voor Italiaanse voetbalclubs in 2019 werden alle sponsoring en reclame op voetbalshirts en in het stadion verboden.

Maar de voetbalfederatie vraagt ​​om de beperking voor minimaal twee jaar op te heffen om voetbalclubs levensvatbaar te maken als commerciële belangen.

De voorzitter van de voetbalbond Gabriele Gravina zei: We staan ​​op een kruispunt.

We moeten snel handelen om te voorkomen dat clubs door de crisis in het betaald voetbal gedwongen worden hun activiteiten stop te zetten.

Ook Paolo Dal Pino, voorzitter van de Serie A, zei over de gevraagde maatregelen: In gesprekken met de instellingen hebben we benadrukt dat de crisis veroorzaakt door de noodsituatie op gezondheidsgebied en de daaruit voortvloeiende beperkende maatregelen hebben geleid tot een aanzienlijke liquiditeitscrisis in het professionele voetbal vervolgde.

Het heeft een sector op de knieën gekregen die veel kan helpen om bij te dragen aan de herlancering van het land vanuit economisch en sociaal oogpunt.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.