Het International Tennis Integrity Agency (ITIA) heeft de Marokkaanse tennisser Simohamed Hirs voor het leven verbannen uit de sport.

Na onderzoek naar meerdere incidenten van matchfixing, heeft de onafhankelijke instantie die is opgericht door de International Governing Bodies of Tennis, het besluit genomen om de boete op te leggen aan Hirs die de hoogste ATP-ranglijst had van 1798.

De zaak werd geoordeeld door Amani Khalifa, de officier van justitie voor corruptiebestrijding met als sanctie dat het Hirs vanaf 28 juli 2021 permanent verboden is om deel te nemen aan of deel te nemen aan een tennisevenement dat is goedgekeurd of gesanctioneerd door de bestuursorganen van tennis.

Naast het verbod is de speler ook geslagen met een financiële boete, met een boete van $ 35.000 opgelegd door de ITIA.

Hirs werd schuldig bevonden aan drie aanklachten wegens matchfixing waaronder een poging om de uitkomst of enig ander aspect van een evenement te verzinnen en het aansporen of faciliteren van een speler om zijn of haar beste inspanningen in elk geval niet te gebruiken.

Hij werd ook beschuldigd van het niet melden van een corrupte aanpak inclusief aanbiedingen van ‘elk soort geld, voordeel of tegenprestatie.

Het doel van de ITIA, die eerder dit jaar een nieuwe website lanceerde voor belanghebbenden op het gebied van tennisintegriteit is om p ​De integriteit van professioneel tennis wereldwijd bevorderen, aanmoedigen, verbeteren en waarborgen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.