Deze zomer zullen STATSCORE-medewerkers geen zandkastelen bouwen of in een hete zee duiken, aangezien dit het belangrijkste moment is om enkele nieuwe competities te ondertekenen en te integreren waarvoor het dynamische sportstatistiekenbedrijf de exclusieve gegevensprovider wordt.

Jakub Myszkorowski, Chief Commercial Officer van het in Polen gevestigde bedrijf, geeft zijn inzichten over het reilen en zeilen op het STATSCORE HQ en legt uit waarom hij gelooft dat dit het juiste moment is om een ​​exclusief sportdata-offensief te lanceren.

Waarom is het nu het juiste moment om een ​​exclusief sportdata-offensief aan te gaan ?

Het is precies hier en nu, aangezien het aantal competities niet snel zal groeien en de vraag van de gokindustrie naar hoogwaardige en gediversifieerde gegevens sterker dan ooit is.

Natuurlijk zijn er nog enkele competities die je moet hebben in hun aanbod, dus degenen die de rechten hebben om bv. EPL heeft er alle vertrouwen in dat hun product massaal zal worden gekocht, maar er is steeds meer interesse in de opkomende competities die hun reputatie opbouwen.

Verschillende teamsporten hebben een redelijke waarde gekregen voor de industrie, zodanig dat ze dat nog niet eerder hadden gehad. Dit is absoluut het juiste moment om in de markt te duiken en het portfolio van de competities uit te breiden.

Als iemand er echter niet eerder mee is begonnen, kan het nu een beetje laat zijn. Het verkrijgen van exclusieve gegevensrechten is een lang, geavanceerd proces dat een aantal fasen in beslag neemt.

Het is geen aankoop van een appeltaart, het ene moment heb je honger en het volgende moment zet je je tanden in een zoete taart. Het kost meer tijd en wederzijds begrip, in dit stadium is STATSCORE de exclusieve rechten verschuldigd op:

– 2. Liga (Polen, voetbal)

– Dames Ekstraliga (Polen, voetbal)

– STATSCORE Futsal Ekstraklasa (Polen, zaalvoetbal)

– PGNiG Heren + Dames (Polen, handbal)

– Futsal Division 1 (België, zaalvoetbal) en binnenkort meer.

Dit betekent dat de organisatoren van de competities ervoor zullen zorgen dat alleen STATSCORE-scouts de gegevens van de locaties mogen verzamelen en dat alle andere potentiële scouts de stadions en zalen niet zullen betreden.

Alleen al in 2021 heb je exclusieve partnerschappen getekend of verleend met de PVF, de Poolse Ekstraliga, 2. Liga en de PGNiG Superliga. Kun je ons iets vertellen over wat deze samenwerkingen inhouden ?

Allereerst is elk van deze partnerschappen een teken van vertrouwen in ons bedrijfsmodel, ons verhaal en onze waarden.

In de competitieve markt van dataproviders die op exclusieve basis met competities willen werken, moet je met een plan komen dat overtuigend, evenwichtig en flexibel is.

Voor ons is dit ook een grote verbintenis, aangezien ons doel niet alleen is om de competities te voorzien van waardevolle gegevens, unieke producten voor hun officiële websites en voor de websites van de clubs (aangezien elk een individueel platform krijgt om hun LIVE-wedstrijden en statistieken weer te geven als vind je bijvoorbeeld hier voor Sporting), maar ook om de inkomsten veilig te stellen uit het aanbieden van de gegevens aan de gokindustrie.

In dit stadium verwacht elke sportorganisatie haar inkomsten te diversifiëren en de gokindustrie is een van de belangrijkste pijlers van het verhogen van de omzet. We zorgen er bij STATSCORE voor dat we de optimale inkomstenstroom vanuit deze ruimte garanderen om de veiligheid en het financiële succes voor onze partners te waarborgen.

Dit vereist het opbouwen van relaties met de uiteindelijke gegevensgebruikers, die kansen bieden van de competities waarmee we werken. Samen beschermen we ook de gegevens van de competities tegen ongeoorloofd gebruik, aangezien alleen de veiligheid en integriteit van de gegevens de welverdiende inkomsten voor de gegevenseigenaren veilig stelt.

Wat zijn uw belangrijkste doelstellingen voor deze overeenkomsten en hoe tonen ze uw betrokkenheid bij de ontwikkeling van de Poolse sport ?

We begrijpen heel goed dat de gegevens vooral voor de sportfans worden verstrekt, sportstatistieken is een nieuwe taal waarin elke discipline zichzelf kan beschrijven aan zijn volgers. We weten dat het onze verantwoordelijkheid is om eerst de snelste en betrouwbare gegevens van de locaties te verzamelen en er vervolgens voor te zorgen dat fans er op een prettige en comfortabele manier toegang toe hebben via de websites van de competities, mobiele apps en meer.

Last but not least moeten fans worden voorgelicht over het belang van statistieken en over de essentiële richtlijnen voor het interpreteren van sportgegevens. Daarom hebben we geïnvesteerd in analyse en sleutelexperts ingehuurd die speciale hoofdartikelen opstellen voor de competities waarin ze de betekenis achter de gegevens uitleggen.

Bij STATSCORE geven we om een ​​evenwichtige groei van de competities door communicatie via meerdere kanalen te bieden voor verschillende doelgroepen. Voor degenen die liever worden begeleid, bieden we langere artikelen die op de websites van onze partners zijn gepubliceerd.

Degenen die graag hun eigen aannames willen doen, kunnen toegang krijgen tot TeamCenter-platforms op de websites van clubs of LeagueCenter-platforms op de websites van competities om diep in de gedetailleerde statistieken voor spelers, teams en competities te graven.

Ten slotte hebben we speciale infographics (een speciale intuïtieve tool) voorbereid waarmee we de pregame-statistieken gemakkelijk op sociale media kunnen publiceren in de vorm van een set belangrijke gegevens die op een aantrekkelijke manier worden gevisualiseerd en met een merknaam worden gevisualiseerd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.