Serie A-club Juventus streeft naar een kapitaalverhoging van maximaal € 400 miljoen na een schatting van de hoge kosten van de COVID-19-pandemie.

Volgens de raad van bestuur van Juventus heeft de totale impact van de pandemie, direct en indirect, € 320 miljoen bereikt voor de drie boekjaren die de periode tussen maart 2020 en juni 2022 beslaan, waarbij de kapitaalverhoging is gericht op het aanpakken van de ‘aanzienlijke economische en financiële gevolgen van de coronacrisis.

Reuters meldde dat de club BNP Paribas, Goldman Sachs, Mediobanca en UniCredit heeft benaderd voor hulp bij de tweede kapitaalverhoging in drie jaar.

Het rapport voegde eraan toe dat het management van de club werkt aan een plan om de balans te versterken die aan het bestuur moet worden voorgelegd.

Het Italiaanse topteam Juventus heeft Maurizio Arrivabene ook benoemd tot topman van Juventus om toezicht te houden op ‘alle voetbalactiviteiten en alle gerelateerde bevoegdheden.

De voormalige Ferrari Formula One Team Principal werd in 2014 aangesteld als vervanger van Marco Mattiacci.

De voorgestelde transactie zal naar verwachting worden goedgekeurd tijdens de volgende vergadering van de raad van bestuur in september, waarbij de familie Agnelli – wiens houdstermaatschappij Exor NV een belang van 64% in de club verwierf – haar steun betuigt voor de kapitaalverhoging.

Juventus, een van de drie clubs die achter de controversiële voorstellen van de European Super League (ESL) stonden, werd in mei bedreigd met uitzetting uit de Italiaanse topklasse omdat ze dreigden uit de Serie A te stappen en 3,5 miljard euro te claimen.

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft al een nieuwe anti-Super League-clausule goedgekeurd om te voorkomen dat clubs een ontsnappingscompetitie vormen of zich aansluiten bij particuliere competities.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.