Kansspelautoriteit KSA zoekt nieuwe aanvragers voor de totalisatorvergunning

Home » Kansspelautoriteit KSA zoekt nieuwe aanvragers voor de totalisatorvergunning

De Nederlandse kansspeltoezichthouder (KSA) gaat een aanvraagprocedure starten voor de volgende vergunning voor het wedden op paardenraces in het land.

Het proces gaat officieel van start op 1 november en loopt door tot het einde van de maand, met slechts één licentie die wordt aangeboden vanwege het monopolie van het land op totalisator.

De huidige licentie, in het bezit van Sportech-dochter Zebetting, loopt af op 30 juni 2022, waarbij de nieuwe licentie geldt voor de periode van 1 juli 2022 tot 30 juni 2027.

Geïnteresseerde partijen moeten een vergoeding van € 32.000 betalen om mee te dingen, die niet zal worden terugbetaald als hun aanvraag wordt afgewezen door de toezichthouder.

De KSA beoordeelt alle aanvragen op basis van een pakket van eisen op het gebied van rechtsvorm en locatie, continuïteit, intern toezicht, betrouwbaarheid, integriteitsbeleid en aantoonbare ervaring met offline sportweddenschappen.

De toezichthouder zal dan een shortlist vormen alvorens de winnende aanvraag bekend te maken.

Afgelopen juni heeft de Nederlandse Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, de KSA bevolen om te beoordelen of haar vergunningsprocedures in overeenstemming waren met het recht van de Europese Unie na een juridische uitdaging van Kindred Group.

De uitspraak kwam nadat de dochtermaatschappij Trannel van Kindred een klacht had ingediend met het argument dat het proces om de nationale totalisatorlicentie van Sportech-dochter Zebetting te verlengen, concurrerende bieders discrimineerde.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.