Het Hooggerechtshof van Tokio heeft een laatste beroep verworpen van Kazuo Okada tegen een beslissing van de districtsrechtbank van Tokio vorig jaar waarin hem werd veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van 21,3 miljoen JPY (US $ 193.000) voor drie vermeende gevallen van frauduleuze handelingen tegen zijn voormalige bedrijf, Universal Entertainment Corp.

Volgens een update van Universal is het beroep ingediend door Okada in september 2020 na het verliezen van een eerste beroep tegen een uitspraak van februari 2020 waarin hij werd veroordeeld tot betaling van de schadevergoeding, plus een rente van 5% per jaar met terugwerkende kracht tot 29 december 2017 en alle proceskosten.

Universal, de Japanse pachinko-fabrikant en moederbedrijf van Tiger Resort, Leisure and Entertainment Inc., exploitant van Okada Manila, diende de aanklacht voor het eerst in op 27 november 2017 als reactie op een intern onderzoek waaruit bleek dat Okada drie gevallen van frauduleuze handelingen tegen het bedrijf had gepleegd.

Universal verklaarde destijds dat het om compensatie vroeg van Okada voor een deel van de schade die het bedrijf heeft geleden als gevolg van zijn plichtsverzuim als bestuurslid van het bedrijf in verband met de drie misdragingen van de heer Okada.

De drie handelingen in kwestie omvatten een lening van HK$ 135 miljoen van Universal-dochter Tiger Resort Asia Limited (TRA) aan een derde partij in 2015, geregeld door Okada, om fondsen te verkrijgen voor persoonlijk gebruik en zonder enige rentelasten; de ongeoorloofde verkrijging van een cheque van HK $ 16 miljoen van TRA; en het veranderen van de zakelijke entiteit die land kocht voor een geïntegreerd resort in Korea van TRA-dochteronderneming UE Korea naar zijn eigen volledige bedrijf, Okada Holdings Korea Co Ltd, voor persoonlijk gewin.

Okada Holdings leende vervolgens 80 miljoen dollar voor de aankoop van het land met het geld van UE Korea als onderpand, en rekende UE Korea vervolgens een managementadviesvergoeding van 173.562 dollar aan die gelijk was aan de rentevergoeding voor de lening.

Okada werd verwijderd als Universal Chairman en trapte uit de raad van bestuur na een aandeelhoudersstemming in juni 2017 waarin zijn vervreemde vrouw Takako Okada en zoon Tomohiro Okada zich tegen hem keerden.

Universal zei vrijdag dat de uitspraak van het Hooggerechtshof, gedateerd 15 september 2021, definitief is.

Het zei ook dat een schadevergoedingszaak die door Okada was ingediend tegen Universal, waarin beweerde dat het bedrijf hem belasterde, op dezelfde dag was afgewezen door het Hooggerechtshof van Tokio.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.