Kindred moet wachten op KOA-licentie voor £ 12 miljoen per maand

Home » Kindred moet wachten op KOA-licentie voor £ 12 miljoen per maand

Kindred Group heeft bevestigd dat het tijdelijk haar activiteiten op de Nederlandse markt zal staken en ervoor kiest om zich te houden aan het nieuwe cooling-off periode van het KOA-regime, aangezien het bedrijf wacht op goedkeuring van de licentie.

De in Stockholm genoteerde exploitant stond niet in de lijst van 10 exploitanten die vergunningen hebben gekregen van de toezichthouder Kansspelautoriteit (KSA), die vanochtend het Nederlandse KOA-regime heeft gelanceerd.

Kindred accepteerde het besluit, maar drong er bij KSA op aan om duidelijkheid te scheppen over de wijzigingen die zijn aangebracht in de afkoelingsbevelen van de markt, opgelegd door Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker op 20 september.

Dekker had KSA opgedragen om alle KOA-aanvragers te informeren om hun marktactiviteiten per 1 oktober te staken.

Kindred verklaarde dat het alle afkoelingsopdrachten van KSA had gevolgd tijdens zijn KOA-aankoop, waarbij de groep alle licentie-audits doorstond.

De opening van de online gokmarkt in Nederland is een zeer positieve stap voor alle betrokkenen.

We kijken ernaar uit om in 2022 onze Nederlandse licentie te ontvangen en daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving als gewaardeerde expert in het bereiken van een duurzame gokmarkt, aldus Henrik Tjärnström, CEO van Kindred Group.

Kindred governance blijft ervan overtuigd dat het bedrijf zijn KOA-licentie tegen april 2022 zal verkrijgen, in overeenstemming met het nieuwe regelgevende tijdschema van KSA.

De tijdelijke stopzetting van de Nederlandse activiteiten zal naar verwachting een negatief effect hebben op de EBITDA van de Groep van ongeveer £ 12 miljoen per maand, in vergelijking met de huidige prognoses van Kindred.

Tjärnström concludeerde: We hebben een veilige gok omgeving altijd centraal gesteld in onze strategie en bedrijfsvoering en voldoen nu al zoveel mogelijk aan alle Nederlandse vergunningseisen.

We blijven ons volledig inzetten voor consumentenbescherming, het voorkomen van verslaving en het bestrijden van fraude en misdaad.

Een belangrijk onderdeel hiervan is onze ambitie om in 2023 nul procent inkomsten uit schadelijk gokken te behalen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.