KO Entertainment, een dochteronderneming van het wereldwijde bokspromotiebedrijf Golden Boy Promotions is een strategische alliantie aangegaan met Bally’s Corporation om gamification te integreren in vechtsporten, transforming fan engagement.

Ter gelegenheid van de samenwerking hebben de twee bedrijven de pilot ‘Oscar de la Hoya’s KO Entertainment Presents Bally’s Fight Night onthuld.

Bally’s Fight Night zal vijf professionele MMA- en vier professionele bokswedstrijden bevatten die worden weergegeven in een presentatie van het type videogame.

Met behulp van sensoren en een op maat gemaakt dashboard voor het volgen van gegevens, wordt een verscheidenheid aan objectieve gegevenspunten zoals stootkracht en stootcombinaties die worden gegooid en geland in realtime vastgelegd.

Door het gebruik van sportwetenschap worden de gegevens overgebracht in een powerbalk op het scherm, vergelijkbaar met die in videogames, waarin de totale geabsorbeerde schade van een vechter wordt samengevat, waardoor een veiligere ervaring voor vechters wordt gecreëerd door ’transparantie.

Om de gamification van vechtsporten en de kijkervaring verder te verbeteren, is Bally’s van plan om Monkey Knife Fight, het dagelijkse fantasiesportplatform, te integreren in live-uitzendingen, na de overname van het fantasiesportbedrijf in januari.

Oscar de la Hoya, voorzitter en CEO van Golden Boy Promotions, merkte op: We hebben het grootste respect voor de legendarische geschiedenis en traditie van boksen en mixed martial arts.

Door samen te werken met Bally’s en te werken aan de ontwikkeling van dit innovatieve product, geloven we dat we realtime op gegevens gebaseerde inzichten kunnen leveren in de punch-by-punch-actie, waardoor een niveau van transparantie en objectiviteit wordt gecreëerd dat nog nooit eerder heeft bestaan.

We zullen ook een ervaring bieden die gemakkelijker te begrijpen is voor de gemiddelde kijker, en tegelijkertijd meer lonend en veiliger voor vechters.

De pilot van de Bally’s Fight Night wordt op 9 juni uitgezonden op Stadium, het digitale en over-the-air televisienetwerk van Sinclair Broadcast Group, met play-by-play-verslaggeving van Mike Goldberg.

Frank Trigg zal optreden als kleurcommentator en Holly Sonders als sociale gastheer en verslaggever, fans achter de schermen inzicht gevend in vechters en trainers, interacties met fans faciliteren en Monkey Knife Fight-fantasiewedstrijden presenteren.

Soo Kim, voorzitter van de raad van bestuur van Bally’s Corporation, legt uit: Deze samenwerking biedt een buitengewone kans om experts in gaming, media en vechtsporten samen te brengen om boksen en mixed martial arts nieuw leven in te blazen.

Door onze innovatieve technologie en interactieve spelplatforms te integreren in vechtsporten, zullen we nieuwe en transformerende manieren creëren voor het publiek om deel te nemen aan onze live-uitzendingen.

We kijken ernaar uit om de pilot van Bally’s Fight Night te onthullen, die slechts het begin van deze reis vertegenwoordig en wij nodigen kijkers uit om af te stemmen op wat een ongelooflijke avond vol entertainment zou moeten zijn.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.