De Nederlandse kansspeltoezichthouder KSA heeft een consultatie geopend over haar regels over hoe kansspelexploitanten informatie moeten delen.

De kansspeltoezichthouder Kansspelautoriteit (KSA) heeft een consultatie geopend over haar beleidsregels over hoe vergunninghouders informatie moeten delen.

De consultatie komt voorafgaand aan de aanstaande lancering van de Nederlandse markt voor online gaming op 1 oktober.

De voorgestelde beleidsregels verplichten vergunninghouders om relevante gedragsveranderingen of gebeurtenissen zo spoedig mogelijk te melden aan de raad van bestuur van KSA.

Wat een “relevante wijziging” is vrij uitgebreid, variërend van wijzigingen aan primaire licentiehouders tot juridische kwesties, waaronder strafrechtelijke veroordelingen, schikkingen of fiscale boetes en eventuele wijzigingen in betalingsmethoden met spelers.

Vergunninghouders dienen ook wijzigingen met betrekking tot het landelijke systeem van zelfuitsluiting, Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS) te melden.

Exploitanten kunnen tot 13 augustus reageren op de consultatie of vragen stellen via de KSA-website hoewel de KSA heeft gezegd niet te reageren op individuele reacties.

De KSA opende in april het licentieproces voor de opkomende gelicentieerde igamingmarkt in Nederland en ontving 28 licentieaanvragen.

Vorige maand is KSA-voorzitter René Jansen met onmiddellijke ingang benoemd tot voorzitter van het Gaming Regulators European Forum (GREF).

Bron : https://kansspelautoriteit.nl/

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.