KSA lanceert raadpleging over gegevens over problematisch gokken

Home » KSA lanceert raadpleging over gegevens over problematisch gokken

De Kansspelautoriteit (KSA), de Nederlandse regelgevende instantie voor kansspelen, heeft een consultatie gelanceerd om inzicht te krijgen in hoe gegevens van operators moeten worden verzameld en geïnterpreteerd om gokverslaving te helpen bestrijden.

Onder de voorwaarden van het KOA-regime, dat op 1 oktober de in Nederland gereguleerde online kansspel omgeving lanceerde, zijn alle vergunninghoudende exploitanten verplicht om systematisch gegevens met betrekking tot het speelgedrag van de speler te registreren en te analyseren.

KSA stelt dat het onderhoud en de indiening van kwartaalrapporten door vergunning houders en exploitanten moeten worden gehandhaafd als een vereiste van KOA-taken.

Gegevens uit de rapporten die bij KSA zijn ingediend, zullen worden gebruikt om het bestuur van het KOA-regime door de regelgever te verbeteren, het beheer van het CRUKS-zelfuitsluitings systeem te optimaliseren en als wetenschappelijk onderzoek voor Nederlandse gezondheidsinstanties om gokschade te helpen voorkomen.

Gelijktijdig met de lancering van het KOA-regime, heeft KSA een Addiction Prevention Fund (VPF) opgericht dat zal worden gedekt door belastingen die worden gegenereerd door de online goksector.

Er zullen VPF verplichtingen worden opgelegd aan exploitanten van online kansspelen met een vergunning om KSA te helpen zijn drie doelstellingen te bereiken: Anonieme behandeling bieden, onderzoek naar gokverslaving verbeteren en een gecentraliseerd nationaal loket opzetten voor alle probleem gokkers en gezinnen om zich te registreren en advies in te winnen.

Ter ondersteuning van de VPF-richtlijnen heeft KSA het Zorginstituut aangesteld om een ​​nieuw raamwerk te ontwikkelen voor de behandeling en ondersteuning van kansspelverslaving.

Ondertussen zal het Nederlandse sociale welzijnsinstituut ZonMW dienen als het onderzoeksbureau voor loodverslaving en schade, dat onafhankelijk toezicht biedt op hoe operator en marktgegevens moeten worden geïnterpreteerd om de Nederlandse samenleving en gezondheidsnetwerken te beschermen tegen kansspelverslaving.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.